Narodna skupština

Хевајањем процента од чисте добити сагласно плану атутврђеном Министарством Финансија.

/

+

2 Употреба капитала. ВН ачин и ред исплате друштву за извршене радове. Ча. 19.

Према количини извршених радова и набаивљака, а са обзиром на предрачунске цене, издапзаће се Друштву припадајуће суме.

По тражењу Друштвеном Министар Грађеншина у року од десет дана дужан ће бити оветишти Друштву исплатна документа (ситуације).

5Ша основи ових Министар Финансија обавезан у <= да у року од 10 дана банкама изда налоге ! ва исплату из основног капитала. гај

За текуће издатке за администрацију надцоор и управу и за набавку потрошног капитала уаннвентара и инструмената, даваће се Друштву 1 28 грађевинског капитала авансп. Размера ових збаванаса утврђује се споразумно између Министра '5драђевина п Финансија с једне и Друштва с друге ваттране.

Ови аванси амортизују се постепено по мери уасввршења радова.

Измене предмера и предрачуна.

Чл. 18.

Ако ва време грађења Министар Грађевина од договору са Друштвом нађе за сходно, да се пнеки предмером и предрачуном предвиђени рапнови са свим не извршују, онда ће одговарајуће омуме, предвиђене за те радове послужити или уп # покриће расхода радова, који нису били предзпшђени предмером и предрачуном или за покриће пипкова у предвиђеним радовима, или ако њих 0 з буде одговарајућа сума уштеда грађевинског пипитала преноси се у резервни Фонд овога Друаттва. |Чл. 17).

П _ Привремени остаци грађевинског капитала.

Чл. 14.

Суме грађевинског капитала, које „остану шп неутрошене за радове, за којесу оне биле тоједвиђене, а који су привремено“ одложени уољлед замене сталних објеката привременим, а онко исто и суме за довршење непотпуно гото| <Х радова, записују се на нарочити рачун, за ниацнију употребу на првобитно навначени циљ " пи на друге Друштвене радове, по одобрењу " пи наређењу Министра Грађевина. 1 _ Интерес на ове суме, ако га буде, припашће охниходима експлоатације.