Narodna skupština

14

ни интерес за време трајања грађења 900.000 b). — Разлика између ефективног капитала и емисионог курса по 95%/. 92600 000 себи 07.00 90 0 0.7) -0075 500.000 Емисиони курс акција од 4,5"), не може бити нижи од 95'/.

Чл. 8.

Основни капитал добија се уписом потребног броја акција са гарантним интересом ДЕО Свака акција гласи на 9200 динара номиналних 50.500 а 200,= 10.100.000. дин.

Акције могу гласити наиме, а могу бити и бев имена (на доносиоца).

Сваких пет акција дају један глас, али један акционар, па ма колико акција имао, не може имати више гласова од !/5 свих гласова.

Приликом гласања, један акционар, са ма коликим бројем гласова, може на акционарским окуповима заступати, сем себе, јоште највише једног акционара.

Реализовање капитала.

Чл. 9.

При стварању Друштва, свака акција. мора се уплатити са 25"/, њене номиналне вредности. Остале уплате пзвршиће се према плану, који ће оснивачи утврдити споравумно са Министром Финансија п Грађевина, пре уписа акција. У овом плану биће означена места и новчани заводи где ће се вршити уплата акција на име Орпске Државе. Сваки акционар има право да од један пут уплати сву суму.

Недостатак капитала.

Чл. 10.

"Ако предрачуном предвиђени капитал за грађење неби био довољан за довршење започетих предвиђених радова, то ће се недостатак тога капитала допунити накнадном реализацијом акционарског и облигационог капитала. Ову одлуку Друштва о накнадном упису акција и издавању облигација, мора одобрити Министар Ррађевина и Финансија.

Услови издавања и амортизација анција.

ОТАЦ

Интерес на акције почиње тећи од дана уписа а у размери уплаћених сума.

За амортизацију акција образује се нарочити Фонд за амортизацију акција годишњим од-