Naša pošta

30

тора, директора и за њихове моралне и остале лијепе квалификације сазнало ив новина. Све остало свршили су кумови и тетке. " Боље није било нити код осталих службеника. Директор је одговоран ва беспрекорно функционирање пјелокупне п. т.т. струке. А каква су му права, Права" Па,

овај, — никаква. Не може поставити ни једног — служитеља. — Од управника до служитеља — наравски бев питања директора — постављали су се често и криминални типови.

Ив недавне жалосне прошлости познати су нам случајеви, да су ва старешине поште постављани, на жељу партиских кортеша, људи који су за прљаве злоупотребе били још суспендовани и под дисциплинскум и кривичним прогоном.

Чему онда чл. 211 закона о чиновницима, по којему је у питању суспеавије надлежан искључиво Дисциплински суд и нико други '

Какав успех може показати директор у оваквим прилекама % Директору,међутим, осим моралне одговорности припадао би и широки дјелокруг.

Гдје су равлови лошој персоналној политици и неуспеху прошлости, — У чењевгци, да су се за партиских режима на водећа мјеста постављали обично људи, који су за вољу положаја били у стању починити сваки гадлук кли ако су случајно били поштени, да су мраморком шутили кв стреха е да се не вамере којем писарчићу ив Министарства.

Част ријетким херојума, којису, унаточ уобичајених барбарских метода — поверљивих, лажних дошаптавања професионалних денунцианата, која се нису никад испитивала, изашли ив прошлих времена уздигнуте главе!

Нека на свим водећим местима буду људи светла карак-

тера и образа, стручно спремни, (а не бивши загрижени партизвани и корупционаши, јер вук длаку мења...),па ће и наша надобудна Генерална диурекција бити на висени новог доба, инаугурисаног историским актима Нашега Великог Владаоца. | : ИВАН ИВАНЧИЋ, инспектор Вардарске дирекције пошта и телеграфа.

НЕРАВНОПРАВНОСТ

Закон о организацији Министарства грађевина донео је свему п, т, т,. особљу непријатно изненађење, изазвао је живо негодовање, огорчење и депресију. Запостављењем радног п. Т. Т. особља одузета је том особљу нада у бољу будућност и воља за рад. :

Колико се имало обзира према радном особљу п. т. т. струке, које сачињава углавном Пи НП категорија, види се из тога, што по овом Закону

ЗА и Вас ов ин 2