Naša pošta

НАША ПОШТА — МАЧА РО<ТА "САЗОРЉ 7А РО5ЗТО, ТЕГЕСЕАЕ, ФЕРЕВОМ М КВАРЈО

Фон ТОРЕ кг. РАтла ОЈ. Шеаззлањић

СВЕСКА 100 БЕОГРАД, 1 АПРИЛ. 1932 ГОД. 1ЕХ

“2 —

Његово Величанство Краљ, у Престоној беседи од 18 јануара о. г., показао је свима пут:

„Треба пронаћи пута и начина за упрошћење и појевтињење администрације, што не мора да буде у противности са оправданим захтевом њезиног сталног поправљања и усавршавања. ““ |

ЕКСПОЗЕ Г. МИНИСТРА САОБРАЋА ЈА

Министар саобраћаја Г. Ја- о вар Радивојевић одржао је у Народној скутнитини, 7 марта о. г. исцрпан и успели 'експозе о буџету ресора Сао браћаја.

У почетку експозеа казао је:

Господо народни посланици, овај буџет Министарства саобраћаја као саставни део општег државног буџета рађен је по истим принципима и по истим начелима као и државни буџет примењен на све институције Министарства саобраћаја, на све администрације и на сва предузећа. Како је буџет једна врста програма техничког, економског и финансијског, ону овом моменту значи компресију јавних издатака до могућно- ___ Г.Л. РАДИВОЈЕВИЋ, сти, а да се тиме нормално министар саобраћаја. функционисање _ саобраћајних 2 институција и њихов престиж не доведе у питање и да се обезбеде они приходи, који су у буџету предвиђени. Он, овако цифарски предложен законодавном телу, на одобрење, претставља искрени напор за одржавање материјалне равнотеже и свих институција, довођен у склад са реалним приликама које наша привреда и уотиште као и цивилизација преживљује.