Naša pošta

8

У то име, „Наша пошта“ поздравља целокупно особље, зиром наше миле и заједничке домовине. Честита му нову. годину. Жели свима срећу и успех у раду, као и да смели и заслужни трудбеници ове велике и важне установе као и увек оправдају поверење, које им је вазда свето, у служби за Краља и Отаџбину!

РЕЧ Г. МИНИСТРА

Министар саобраћаја г. Лазар Радивојевић поздравио је о новој години особље свог ресора. Убеђен сам, рекао је, . да ће се и у наступајућој години код особља саобраћаја манифестовати у раду љубав, оданост и пожртвовање, што је вазда било приликом нашег пословања.

У колико су прилике теже у толико се мора да учини више напора заједнички за лечење општих недаћа, како би се лакше сачекала боља времена, којима се несумњиво иде у сусрет. Шаљући најлепше жеље у новој години особљу, ја верујем, да ће оно и надаље својим високим схватањима интереса службе, своје дужности и својим напорима сачувати свој стари добар глас и обезбедити реноме и престиж наших институција.

НАШИ ДАНИ

Година од које смо се опростили била је испуњена крупним пословима и љутом борбом, па и невољом и бедом за многе од нас. Али сматрам да смо, усред тешких напора и истрајне борбе, избили на прави пут, те да се већ назиру извесни знаци побољшања.

Надати се, да ће нам година 1933 донети неке од плодова које народ заслужује својим истрајним радом.

Останимо дакле храбри и чврсти у извршењу свога задатка, решени да до краја учинимо своју дужност.

МАКДОНАЛД, претседник енглеске владе.

· Ништа што је разумно није немогуће на овоме свету. Напротив, све је могућно за оне који ступају у службу човечанства, неуморно воде борбу за победу здравог разума.

Само они не треба да се поведу за тим, да понављају ону дилему коју је судбина исписала на симболичном зиду.