Naša pošta

120

ги добро устројени Европејски Пошта ,у Књажеству Србији организирати и завести може.

П. Бр. 5071 12 ноемврија Из Канцеларије Књажевства Србског 1841 г. у Београду Попечитељства Внутрењи Дјела Приопћио

М. ВУЈАДИНОВИЋ

НАШИ ДАНИ

Није довољно избећи само садашња зла, него је наша дужност да заједнички проучимо како да се избегне враћање тих зала у будућности.

· Рузвелш, претседник С. А.Д.

Краљевина Југославија, као и остале чланице Мале Антанте, радо поздравља сваки међународни споразум, чији је циљ обезбеђење мира и стварање међународног поверења.

Б. Јефтшић, министар иностраних послова.

Свет очекује да ће дух С. А. Д. надахнути светски привредна конферисања и да ће потрести, ако већ не а оживети костуре који присуствују тим дебатама. Ми нестрпљиво чекамо офанзиву С. А. Д. против укорењених глупости од којих свет, изгледа, није у стању да се ослободи.

Лојд Џорџ, бивши претседник владе Велике Британије.

Наша епоха сва протиче у знаку неке велике нелогичности, па ипак, историјски развој догађаја је строго логичан. Троцки

Данас кад међународна политика доминира унутрашњом политиком наших земаља, треба имати поверења у људе који имају тешку дужност и част да дискутују и решавају О најтежим проблемима који се постављају у свету и против наше воље. Нису наше земље криве што је ситуација оваква. Наше су земље имале увек најбоље намере и искрено су радиле на одржању мира. До овакве тешке ситуције довеле су намерно и са планом оне друге државе. Ми се сад само трудимо да исправимо све што може да се исправи. Народне масе треба да имају поверења. Ми ћемо свим силама одговарати на то поверење акцијом која у будућности треба да доведе до мирнијих и срећнијих дана. У том погледу треба нарочито подвући акцију претседника Рузвелта, тога изванредног човека кога сам разумео и који ме је разумео. Будућност ће показати да имам право.

Ерио, бивши претседник француске владе.