Naša pošta

121

Отклонити узроке злу, ла зла не би било. То је зада-

"так свију. Милован Лазаревић, народни посланик.

Живот је борба, и само крајњи себичњаци склањају се у заветрину; док се људи од стварне вредности излажу, и у борби побеђују или бивају побеђени. Међу њима треба тражити и међу њима ће се само наћи Карлајови „хероји“. Херој не може анкад бити онај који не ради, док је херој често и оиај који није успео у свом раду.

„Привредни преглед“

Добра и развијена саобраћајна средства битни су фактори привредне радиности и народног просперитета. Нашој земљи треба добро уређена п. т. т. служба.

ЕЊЕ

МИНИСТАРСТВО САОБРАЋАЈА ЗА ОСОБЉЕ

На покренуто питање да ли се поштеде и акутна б6олест урачунавају у годишњи омор по 5 86 и 87 Закона о државном саобраћајном особљу, Министар саобраћаја одобрио је објашњење Комисије за тумачење закона, уредаба и правилника да се акутна болест — поштеда и карантин, за које је време службеник фактично спречен да долази на дужност, не рачуна у годишњи одмор.

Окружни суд за град Београд потврдио је Правила новоосноване Задруге службеника државних са обраћајних установа за подизање станова. Седиште Задруге је у Београду.

Циљ Задруге је да задругаре снабдева хигијенским становима, да набавља земљишта за подизање станова, да изводи све земљишне радове, да врши набавку материјала за изградњу и унутрашњи уређај, да своје чланове помаже кредитом, да посредује код свих послова око подизања станова, да закључује повољне зајмове, да помаже подизање чиновничких станова итд. ·

У нови управни одбор ушли су као претседник Мирослав Лонткијевић, као потпретседник Михајло Михајловић, и као чланови: Првослав Петровић, инжењер Еуген Краус и д-р Душан Мишић.