Naša pošta

НАША ПОШТА излази сваког месеца.

Претплата: 40 д. за годину, 20 д. за пола године. Шаље се Администрацији „Наше поште“ преко Пошт. штедконице на чековни рачун бр. 53.888,

"КО ЈЕ КО У ПЦ 12 СТРУНИ“

Наша пошта је, у свесци за септембар 1930, покренула питање, да се изда публикација „Ко јеко у и: струци“. Није на томе остала, већ је, неколико пута,то исто поновила, Живели смо у разним приликама, крајевима каому разним политичким грачицама. Под окриљем заједничке отаџбине, време је да се и чланови п. т. заједнице боље упознају. На тај начин ствара се култ професије и рада. На жалост, наш позив није наишао на одзив који би послужио интересу и угледу струке и њених претставника. Нијесмо добили ни довољно података о личностима ни довољно претплатника. Мебутим, не сматрамо да истакнуте личности, које су биле или су сада у струци, не заслужују да се прикажу. Не сматрамо. ни да је криза сузбила пожртвовање да се у п. т. струци не може обезбедити публикација коју захтева и дух јединства као и професионалног култа и солидарности.

Особље има реч. Заинтересоване потсећамо на наш ранији апел (свеска за септембар 1982).

из УРЕДНИШТВА

Г. д-р Шаћ је одржао, 11 маја о. г., у Друштву за проучавање историје Црне Горе, предавање о Херцеговачком устанку и војводи Пеку Павловићу.

Г. Шоћ је изабран на скупштини од 92 маја за члана управе Клуба независних књижевника.

Због ванредакциских тешкоћа, излажење ове свеске закаснило је 7 дана.