Naša pošta

за наше прилике и материјалну страну наших службеника. И зар није иронија на овако грубу стварност кад се. каже: да ми имамо своја удружења, своје задруге, своје банке, па чак и некакав „болеснички фонд“ из кога се не лече ови и овакви службеници, већ он парадира на челу наших „економских јединиц а“, које служе: да се од јадног особља, као од овчица, остриже што више вуне и то претвори у што више акција оне крупне господе што седе и држе у својим рукама онај новчани завод, где се сливају улози чланова тога, на изглед добротворног болесничког фонда, поред кога ето наша сиротиња умире немоћно — јер не може да купи — ни половину лека!

Такса на писма. Пошто по одредбама чл. 75 Финансијског закона за 1934-1985. годину Земун и Кнежевац, и ако имају посебне поште, улазе у састав Општине града Београда са којом чине једну градску целину, то се за писма до 20 грама тежине, која се размењују поштом између Београда, Земуна и Кнежевца, и обратно, наплаћује такса по тарифи за месни промет која износи | динар.

Увеђење специјалних телеграма-честитака уз повлашћену тарифу. Од !4 децембра о. г. до 19 јануара 1985 године примаће се на отправљање специјални телеграми за честитање божићњих празника и Нове године (Х КБ Т). Ови телеграми могу се слати из паше државе за све европске земље и земље Северне, Централне и Јужне Америке, сем Русије, Турске, италијанских острва у Егејском Мору, Хондураса (самостална република) Никарагуе, Костарике, Панаме, Боливије, Француске Гвијане, Колумбије. Џеруа, Уругваја и Венецуеле.

Телеграми Х Б Т уживају попуст 50%, од редовне таксе ако су за европске земље, а две трећине ако су за државе америчке. Такса се наплаћује за 10 речи.

Пажња. У овоме броју послали смо свима претплатницима, чековне уплатнице. Они који нам дугују за прошлу годину, целу, половину или четвртину, моле се да овом приликом, шаљући нову претплату, стари дуг измире ито назначе на уплатници да би смо их уредно раздужили по књигама.

Адресе писати читко и јасно и сваку промену доставити благовремено Уредништву.

ЗНАК РАЗУМЕВАЊА

Један управник из прекосавских крајева правилно је запазио искрену и несебичну борбу Наше Поште за прогрес у струци и све тешкоће које се и намерно, са извесних страна постављају њезином уреднику, па у једном нарочитом писму, сматрајући за дужност да нам то каже, овако завршава:

„1151 Маба Робга је од Споигедеп, перг! 5 егазапа бал 1 га0о ти од тоје зЕгапе 1 ибидицисе 5уаа Са5!“.

Наша Пошта не иде за другим циљем но за тим, да сваки поштени, објективни и добронамерни читалац њен може нетражено то исто рећи што и овај скромни управник поште.