Nedelja

ВЕЛИКИ ИЗБОР ЈШМАРСШ ИЗРАЂЕВИНА прибор за кафанг, хошзлг, кујке, бакалницб и за Оомаћу пошргбу Нарочвто окрећеа нажњу п. муштеријама да поруџбине изгађуј^м тачно по мери, мустри п на време Надгробних фењера н крстова за свеће у велнком нзбору. — Цене необинно умерене С поштоваљем /1азар бтанисав/ђевић лпмар Призренока ул. 2, до „Хотел Валкана"

гоетионицу

4+ ејјЗ ф ■%-Г

на најлгпшгм мгсшу у рсграбу на „Зглгном |гнцу" 9о бгогракког Коргског Одгл>гн>а држим под закуп и снабдео самјеновим намештајем. Собе су чисте и здраве са једним и више кревета. Моје пиће одавно је познато п. публици као вриродно и потпуно чисто, о чему се сваки може уверити. Кујна је одлична, да је њоме сваки задовољан, а цене како собама, тако и пићу и јелима врло су умерене. Алекса Ј. Милутиновић —3 гостионичар.

КЈ1 Издавачи: Вндаковић и

Штамп. Љ. Ј. Бојовића

Страна'170 Желззнице на земљи. Под горњним наСЛОвОМ ДОНОСИ „Оеи1зсће Кипбзсћаи Шг СеодгарШе ипа 51а«з0к"|заиимљиве податке из архива за железнице о развоју и величини же« лезничке мрежеЦна земљи .Цд Крајем 1906 год. изиосила је дужина главних и споредних железница (без локалних) у појединим деловима света:

Број 9

Америци ; . 473 09б|[км. Европи 316"093~ „ Азији 87-958 „ Аустеалији 28 - 510 „ Африци 28'193 „ Укупна дужина 933"850 км.

ОГЛАСЕ 31 НЕДЕЉУ" ЈЈ г.скупља нашЛповереник Лавид Пинто, који ће свакоме огласачу послужити потребним објашњењем о огласној тарифи нашега листа.