Njiva

XVIII. год. ЊИВА 147. страна. чини кукуруз, те га ма отуда сма- кувају, пеку п пуре кукуруз. Осутрамо нашим производом као и ду- шепи кукуруз мељу у брашно, а у ван и кромпир или међу дрвећем старој постојбини му, у Акерици, јаблан — а овамо ни једно од ових месе од кукурузовог брашна хлебац.

Предстража извиђа непријатеља.

није наше праисконито биље. Но оно у нашој земљи најбоље напредује, за то га ми тако и својатамо. Кодико је корисна биљка кукуруз, види се и по томе, што се може употребити на више начина. Код нас

Кукурузово брашно меша се обично са пшеничним и са јечменим, ца би добило бољи укус. И по планинским пределима наше домовине пече се стално хлебац од кукурузовога брашна. Румуни подливају кукуру-