Nova Evropa

· Машим претплатницима.

Загреб, 26. јуна 1940.

С овим бројем навршило се пола године 1940 (ХХХШ књиге) »Нове Европе«, и прешли смо у друго полугодиште, па молимо претплатнике који су платили само за прву половину године, да нам — приложеном поштанском чековном уплатницом —- доставе претплату до краја 1940 (Дин 60.—, односно, из иностранства, Дин 80.—). Исто тако молимо претплатнике који уопште још

нису послали претплату за ову годину, а нису отказали примање листа, да што пре одговоре својој обавези и под-

мире дуг; они ће добити још и посебан позив, као и известан број дужника из ранијих година, које молимо и овим путем да се не оглуше о нашу опомену, јер ће нас присилити да предузмемо друге кораке, који би и за њих и за нас били скопчани — уз неугодности — с непотребни трошковима.

Da bismo proširili krug naših čitalaca, i obeležili našu jubilarnu godinu, odlučili smo ponuditi našim pretplaticima — kroz godinu 1940 — 25% popusta na svim knjigama našeg izdanja, dok nam zaliha traje, a 50% popusta od ramijih brojeva i starijih godišta »Nove Evrope« (ukoliko ih 105 imamo). Osim toga, ko nam prijavi novo 2 ртетрјапика па »Моуп Evropu« i pošalje za njega iznos od Din 120.— ma ime pretplate za godinu 1940 primiće od паз knjiga našeg izdanja (prema izboru sa spiska ma trećoj strani omota) u vrednosti od Din 60.— (računajući i knjigu »Istraga u Sarajevskom Atentatu« po Din 60.—); knjigu »Ivan Meštrović« može dobiti — u tom slučaju — po Din 240.— (mesto Din 320.—). Ko pošalje pretplatu za više pretplatnika, ima pravo na srazmerni iznos u knjigama. Knjige ćemo slati pod zasebnim omotom o našem trožku, čim primimo iznos koji nam za njih pripada (po odbitku popusta).

Pisma i pretplatu treba slati ma adresu:

»NOVA EVROPA«

Zagreb, Preobraženska 6./I., (Poštanski čekovni račun, broj 33.712)

ORAO a ORO