O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama

51

За гајење у топлој л§ји, најподесније су сорте: бечки рани <\\ iener Treib-Kohl), и рани Марцелин

Марцелин.

: л , ;■> 'Ч -•'Чл ' : , , \ -vv-V ■ (friiher Marcellin). Обе су сорте врло писко./ ; : им;у у тврде главпце п брзо се развијају. j r [џ\ јЏ в) Келераба. V'. .‘//бу (Brassica oleracea gangyloides ; Eohlrabi; Chou r.ave). , Производпти келерабу у топлој леји, није баш тако тежат: посао, пзузимајући случај, ако би хтели врло рано да је имамо; ипак је мало доцнија пропзводња много спгурнија. •За сваки случај, треба се постарати за право семе од: бечке ситнолисте, бвле или модре келера.6е '\Viener weisse od. blaue kleinblattrige Glaskohlrabi), пли од тако зване Уl па.јраније беле 11 (allerfriiheste Aveisse), које врло ниско расту, брзо се развију и врло су нежног и укусног меса. И ако ову другу сорту »најранијом« зову, ипак оне бечке раније доспевају, па с тога њпх на прво место и препоручујемо. За доцнију пропзводњу, која би отпочела у месецу Фебруару, можемо узетп »раие", али крупније