O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama
71
За диње треба направпти леју од чистог коњског ђубрета, а земљу спремити онако, као што је на страни 23. речено. Што се тиче сејања и неге, важи cee оно, што је речено за краставце, само што код диња треба све радптн са више опрезности, јер је дпња много нежнпја, осетљпвија биљка; нарочито треба брзо радптп прп пресађпвању из саксија; прозоре не треба сасвим скидати, но пх само толпко издигнутп, да се човек испод њих може
Најранпја ларигка канталупа.
завући, да. не бп биљке од зиме страдале, па зато треба за пресађивање уграбитп време, кад је тихо и топло. Најглавнпје је то, да је леја увек довољно топла, па зато треба облоге чешће мењати. С почетка треба прозоре отварати само на подие, а кад је на пољу хладно и непогодио, онда само толико, да оно испарење пз леје изађе; а доцније, кад се плодовп већ заметну, треба ио мало п засењпвати. У колико рагшје лосејемо дшве, у толпко he