O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama
72
им, сразмерно, требатп впше времена за стасавање, јер ту време на пољу највише утиче. Што је време хладније, то се п прозори могу мање отварати, и онда се диње развпјају спорије; а чим наступи топлије време и јаче сунце, да се прозори могу впше отварати, онда ће -и дпње за краће време сазрети. Да диње у топлој леји потпуно сазру, треба им, од прплике, три п по до четпри месеца, кад се посеју при крају месеца јануара; а кад се посеју при крају
Снво-кора париска кантадуда.
месеца Фобруара, или у првој половини месеца марта, онда he доспети за три месеца. У колико се доцније посеју, у толико је п производња сигурнија, а са разлога, ког сам напред навео. Код диња треба нарочпто припазити на заливање, да се не окваси цела врежа, а нарочито не плодови. - Само у случају нужде можемо целу бињку оросити, а и то пред само вече, пред сам