O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama
81
иретоилу леју, као што је напред већ напоменуто; али, ако се посеје чисто и право семе од напред наведенпх сората, ако се посеје као узрод код дпња н краставаца у горњој половини леје, а доња да се остави за неки други узрод, и ако се прозори с горње стране чешће отварају - онда се ротквице и у топлим лсјама код дпња и краставаца лепо развију. Ко овако сеје, имаће увек лепих ротквица. И ротквице можемо у испражњеним лејама после диња и краставаца сејати, као што је речено и за мрквице, само се, и у једном и у другом случају, мора сандук спустити, који се, због пораста диња п краставаца, морао подизатп.
Цаприка. ('Capsicum annuum; Spanischer Pfeffer; Piment). За, нас je производња раних зелених паприка врло издашна, јер су зелене паприке преко целе године, а нарочито у месецима марту и априлу, много тражена и скупо плаћана рбба. У близини већих градова код нас, праве баштовани топле леје искључно за производњу зелених паприка, и та производња више им користи доноси, но буди које друго потребније поврће. Они пак, који желе имати само по неки струк паприке, ради свога задо-
Месечарка паприка.
ПРОИЗВОДЊА РАПОГ lIOBPTvA 0