Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 385

Црквена општина дужна је да на нме кирије за ово земљиште плаћа Општини града Веограда по 100.—- динара годишње унапред, а најдаље до априла месеца дотичне године. Црквена општина уживаће ово земљиште у границама горњег рока, а при истеку горњег рока право уживања закупа земљишта нродужиће се и даље, ако то буде друштво односно црквена општина затражила и ако се тадашња општинска управа сагласи. Црквена општина има право да повећа грађевине или подиже нове према потреби. Ако друштво односно црквена општина у року од годину дана не озида цркву, као и остале потребне грађевине, онда ово решење губи своју важност и Општина града Београда може располагати са овим земљиштем како буде иашла за сходно. Порез, ако га буде било, водоводне и остале таксе, плаћаће црквена општина. Ако црквена општина не би одговарала својим обавезама и отплаћивала свој дуг на време, Општина града Београда ће се користити својим правом. 44 На предлог Суда О.Бр. 27778 Одбор је Р Е Ш И О : Да се Патријаршији Српске православне цркве уступи на уживање за 50 година општинско земљиште у површини од 3.000 м 2 , које се налази на Топчидерском брду код „Звезде", а које ће Техничка дирекција на лицу места тачно обележити.

Пагријаршија је дужна да на овом земљишту озида цркву са потребним зградама у року од године дана, рачунајући од дана закључења уговора. Патријаршија не може ући у државину земљишта пре него почне зидање и исто остаје до подизања цркве у државини Општине града Београда. Патријаршија је дужна да на име кирије за ово земљиште плаћа Општини по 100.— динара годишње унапред, а најдаље до априла месеца дотичне .године. Патријаршија ће уживати ово земљиште у границама горњег рока, а по истеку овога рока закуп се може продужити ако Патријаршија то буде захтевала и ако се са тим сагласи тадзња општинска управа. Ако Патријаршија у року од године дана не озида цркву, као и остале потребне зграде, онда ово решење губи своју важност и Општина може располагати са овим земљиштем како буде нашла за сходно. Порез, ако га буде било, водоводне и остале таксе, плаћаће Патријаршија. Ако Патријаршија не би испуњавала своје обавезе на време, Општина ће се користити својим правом. Седница је закључена у 9.30 часова увече. Оверавају: Претседник Деловођа, Општине београдске, Бож. Л. Павловић с. р. Милутин А. Петровић с. р.

Службени Наредба Суда: Постављење в. д. Директора Општег одељења На основу § 96 ст. 2 Закона о градским општинама и чл. 36 Статута Општине града Београда Одлучујем: Да г. Божидар Павловић, деловођа Градског већа, врши дужност Директора Општег одељења. Ову одлуку доставити свима дирекцијама и отсецима ради знања и управљања. Претседник градске општине, Милутин Петровић, с. р,Из канцеларије Градског логлаварства града Београда —- Опште одељење —- О.Бр. 28347 од 25 септембра 1934 год.

извештаји Постављење в. д. Директора Одељења за социјалио и здравствеио старање На основу § 96 ст. 2 Закона о градским општинама и чл. 16 Статута Општине града Београда Одлучујем: Да г. др. Ђура Ђуровић, шеф Отсека за помагање сиротиње и социјалне установе врши дужност помоћника Директора Одељења за социјално и здравствено старање. Г. Ђуровић ће преузети све послове вођења и уређења администрације и у том циљу он може чинити распоред рада, вршити потребну контролу, и предлагати или предузимати све мере неопходне за правилно, брзо и тачно вршење службе у овоме Одељењу. Санитетско-медицински део службе, уколико се тиче њене стручне стране остаје у