Opštinske novine

Стр. 386

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

надлежност Директора Одељења за социјално и здравствено старање. Ову одлуку доставити Свима дирекцијама и отсецима. Претседник градске општине, Милутин Петровић, с. р. Из канцеларије Градског поглаварства града Београда — Опште одел.ење —• О.Бр. 28943 од 26 септембра 1934 год.

Наредба о издавању уверења од стране Градског поглаварства града Београда На основу § 96 Закона о градским општинама Одлучујем: 1. Да дирекције, отсеци и оделзци даном ступања на снагу Закона о градским општинама до .даљег наређења, на захтев приватних странака издају уверења у делокругу своје надлежности по поступку прописаном у Правилнику о издавању уверења у Општини града Београда А.Бр. 14772 од 12 јула 1929 год. а одељци у проширеном атару према расапису О.Број 13600 од 11 маја 1934 г., са позивом на, одредбе §§ 88 и 89 Закона о градским општинама; 2. Да Административни отсек Општег одеЈвења и .даље издаје сва уверења на захтев приватних странака о фактима, чију евиденцију не воде дирекције, отсеци и одељци, по поступку прописаном у поменутом Правилнику, са позивом на поменуте законске прописе и Закон о таксама, поред осталих послова, које је до сада обављао, као: потврда уговора о усиновљењу, оверавање железничких легитимација, потврда пословних књижица итд. Поред овога Административни отсек ће издавати уверења о имовинском стању за вођење судских спорова, са потписом шефа поменутог отсека.

3. Да Административни отсек и у будуће издаје уверења по кривичној форми и на захтев власти по званичној дужности, — како за стари тако и за проширени атар, — са позивом на одредбе §§ 88 и 89 Закона >о градским општинама, §§ 1, 10 и 11 Закона о општем управном поступку, Закон о таксама и на одредбе специјалних закона, по којима се та уверења траже од стране појединих власти, државних, бановинских и самоуправних органа. Ову моју одлуку доставити свима дирекцијама, отсецима и одељцима Општине града Београда. Претседиик Општине г;рада Београда, М. А. Пегровић с. р.

Отсуство чиновницима члановима Југословенско-Бугарске лиге На основу § 96 Закона о градским општинама Одлучујем: Да се чиновницима и службеницима Општине града Београда члановима Југословенско-бугарске лиге одОбри одсуство у дане 13, 15 и 16 октобра тек. год., ради одласка у Бугарску, с тим да им се ово одсуство неће рачунати у годишњи одмор. Ову одлуку доставити свима дирекцијама и отсецима. Претседник градске општине, Милутин Петровић, с. р. Из канцеларије Градског поглаварства града Београда —■ Опште одељење —• О.Бр. 29537 од 2 октобра 1934 год.

Службене објаве и огласи:

Набавка угља Дирекц-ија трамваја и осветљења у Београду расписује прву оферталну лицитацију за набавку 3000 тона лигнита и 300 тона мрког угља или брикета на дан 30 октобра 1934 г. у 11 часова пре подне у канцеларпји Дирекције. Понуђачи су дужни на дан лицитације, а најдаље до 10 часова пре подне положити на Депозитној благајници Градског поглаварства града Београда на име кауције 5% од целокупне понуђене цене у готову, државним

и државом гарантованим хартијама од вредности у смислу расписа 'М.ф.број 166546 од 27 децембра 1933 године, или гарантном писму које веће банке, које мора бити регистрованО у Министарству финансија. Страни поданици полажу 10% на име кауције. Понуде ће се предавати у запечаћеним завојима Дирекцији трамваја и осветљења, Књегиње Љубице улица број 41 > најдаље до 11 часова пре подне на дан лицитације са назнаком: „Набавка угља за Д.т. и о. Д.број 31931/34".