Opštinske novine

Стр. 124

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

г) Лични инвалиди стално настањени у Београду, на основу полицијских пријава и уверења од Финансиске дирекције о пријему инвалиднине (уверењемЦмолилац има да потврди да му инвалиднина није обустављена за текућу годину в. д. § 42 Инвалидског закона од 1929 године). 74. Код тачке дневног реда: „Експропријације и апропријације", Градско веће је Одлучило: 1. — По предлогу Претседника О. Бр. 3379: „Да се усвоји записник процене избраног суда за процену имања масе Јелене Лазаревић у Душановој улици бр. 63 за потребе изградње гимназије на Дорћолу". 2. — По предлогу Претседника О. Бр. 3380: „Да се изврши експро-апропријација имања г. Франческа Ческути на углу Ђердапске ул. и Јужног Булевара без икакве накнаДе једне стране другој. Преносне таксе сноси Општина за своје, сопственик за своје земљиште." 3. — По предлогу Претседника О. Бр. 4685: „Да се изврши експро-апропријација имања државе Краљевине Југославије и Регулационог фонда Општине града Београда у Бранковој и Поп Лукиној ул. без икакве накнаде једне стране другој". 4. — По предлогу Претседника О. Бр. 4686: „Да се апроприше имању г. Драгомира Андоновића у Бранковој ул. бр. 23 део земљишта Регулационог фонда у површини од

70

ради изласка на регулациону линију,

а по цени од 1.280,— динара, ,по којој је и експропријација извршена. Преносне таксе сноси купац". 5. — По предлогу Претседника О. Бр. 4684: „Да се апроприше имању г. Миливоја М. Тркуље у Југословенској ул. бр. 27 део земљишта Регулационог фонда у површини од 24 м 2 ради изласка на регулациону линију, а по цени од 150,— динара по м 2 . Преносне таксе сноси купац," 6. — По предлогу Претседника О. Бр. 5876: „Да се апрорише имању г. Павла Нешковића у Краља Александра ул. бр. 192 део земљишта Регулационог фонда у површини од 41.82 м 2 ради изласка на регулациону линију, а по цени од 500,— динара по м Градски већпици: Милан Нешић, с. р. Душаи С. Николајевић с. р.

'2

7. — По предлогу Претседника О. Бр. 4683: „Да се апрорише имању г. Љубисава Станојевића у Поп Ташковој ул. бр. 20 део земљишта Регулационог фонда у површини од 40 м 2 ради изласка на регулациону линију, а по цени од 120.— динара по м 2 . Преносне таксе сноси купац." 75. Код тачке: „Кратка питања" говорилису: Већник I. Аца Динић замера што није стављено на дневни ред питање трошаринске афере, и ако је г. Претседник дао обећање да ће то бити изнето пред Градско веће чим предмет буде проучила Правна секција. Међутим Правна секција је проучила цео елаборат и дала мишљење. Инсистира да се на идућу седницу то пптање стави на дневни ред како би Градско веће донело одлуку на основу мишљења Правне секције. Већник г. Богдан Крекић умолио је да се приликом уступања општинских послова не издаје цео посао једном предузимачу, него да се послови издају по групама за поједине занате, тако да у лицитацијама учествује свеколико заинтересовано занатлијство. На тај начин Општина ће омогућити малом занатлији и малом човеку да директно учествује на, лицитацији и добије у рад општински посао, изкључујући посредовање крупних предузимача. То би био интерес и Општине и ових људи. Већник Г. Др. Милорад Станојевић замолио је г. претседника да се забрани употреба свежег шталског ђубрета у вароши, пошто се отуда може да развије зараза. У место тога треба употребљавати преврело дугогидишње ђубре. Скренуо је пажњу на Крушедолску ул., која је веома саобраћајна и којом деца иду за школу и гимназију, и замолио да се та улица поправи, и да се забрани пролаз колима, пошто је улица тесна. Већник Г. Јован Гавриловић: покренуо је питање чиновничке колоније, наводећи да је ту у питању 11 милиона општинског потраживања. Тражио је да се предузму мере да се општински интереси у пуној мери заштите. У том циљу предложио је да се питање стави на дневни ред за идућу седницу Већа, како би Градско веће могло о њему да дискутује. Већник Г. Миливоје БлаГојевић обавестио је Градско веће да се предмет од пре месец дана налази на проучавању у Правној секцији и да ће чим буде проучен бити подн-ет опширан и исцрпан извештај Већу. Седница је закључена у 9 часова увече.

Оверавају:

Претседник Општине града Београда, Влада Илић, с. р.