Opštinske novine

Стр. 330

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Позив за седницу достављен је свима г.г. већницима . Седници су присуствовали градски већници г. г. Марко Ђ. Радовић, др. Мита Поповић, Љуб. Максимовић, адв. М. Јанковић, инж. Јов. Петровић,, Миша Смедеревац, Жив. Ранковић, инж. Ивановић, Рад. Радосављевић, др. Лзуб. Стојановић, Душан Ђорђевић, Филип А. Шерер, Милорад Симовић, Милорад Марковић, Т. Здравковић, Илија Богдановић, Драг. Радосављевић, Мих. С. Профировић, Илија Станојевић, Ж. М. Константиновић, Јосиф Херман, П. Кара-Радовановић, Сима Ј. Маринковић, В. М. Димитријевић, Б. М. Јосиповић, Станоје Стојчевић, др. инж, Гођевац, Мил. Крстић, Коста Г. Петровић, М. Милорадовић, арх. Ђ. Бајаловић, др. Ст. Поповић, Мил. Костић, Божидар Живадиновић, Тома Томић, М. Демајо, Б. Матовић, Рајко Каралић, Г. Новитовић, В. К. Станковић, др. Влад. Николић, Александар М. Леко, др. Т. Симић, Б. Поповић, Стојан Крстић, М. У. Благојевић, Ђ. Попара, Предраг Јов. Медицијан, др. Душан Калановић, др. Јован Мијушковић, Ник. А. Стојановић и др. И. Бацковић. Претседник г. Влада Илић отворио је седницу и констатовао да има кворума за рад у омислу § 71 Закона о градским! општанаЈма. За овераче записника одређени су градски већници г.г. Милан Костић и Божидар Матовић. 1 • Деловођа већа саопштава да су се извинили градски већници г.г. Алекса Поп-Митић, Милан Мих, Стефановић, др. Сава Стојковић, УБубомир Стефановић, Милош Радојловић, Бранислав Тодоровић, Миливоје Јевремовић, Драгомир Јовановић и Слободан Живановић. По сагласности ГрадскОг већа стављене су накнадно на дневни ред следеће тачке: 112) Предлог за одобрење пројекта механичке опреме III филтарске инсталације на Белим Водама и одобрење кредита од Дин. 1,500.000.— са парт 51/1 буџета за 1937/38 г. 113) Предлог за подизање зградице за глајхрихтерску подстаницу у Земуну и одобрење кредита од 180.917,58 дин. Тачка „Кратка питаша" остављена је за крај дневног реда.

2 На предлог Претседника ОБр. 13242 Градско веће је ОдЛучило: Да се за претставника Општине града Београда у Главном одбору друштва за васпи-

тање и заштиту деце одреди г. Др. Душан Калановић, градски већник. 3 На предлог Претседника ОБр. 31832 Градско веће је Одлучило: Да се усвоји ценовник о продаји биљног материјала Отсека за паркове и пошумљавање. (Види прилог у наредном броју). 4 ) На предлог Претседника ОБр. 13804 Градско веће је Одлучило: Да се Инжињерском отсеку Техничке дирекције одобри кредит од 20.000 динара за довршење радова на калдрмисању Северног булевара од проф. 700 м. до Миријевског булевара. Да режисер радова на овоме послу г. Крсмановић Боривоје, инжишер Техничке дирекције, одобрену суму може изузимати по привременим признаницама с тим да је дужан исте оправдавати у одређеном року уредним документима. Издатак за довршење овога посла да падне на терет убраног новца од откупнине личног рада за општинске путове у 1937/38 г. 5 На предлог Претседника ОБр. 13807 Градско веће је Одлучило: Да се Одељку за одржавање калдрме одобри кредит 54.400,22 дин. за проширење калдрмисаног стајалишта коњских кола на сточном тргу и подизања обложног зида на незаштићеној падини насипа, иза постојећег стајалишта, а која је падина угрожена кретањем кола и проласком пешака са надвожњака на тај трг. Да се овај посао изведе према техничком елаборату истога Одељка, у мешовитој режији, и да у режијску комисију уђу: већник г. И. Богдановић; г. инж. Зозулин Игор, који да буде надзорни орган на овом раду, и хонорарни геометар истога Одељка г. Краснов Алексије, који да буде помоћни надз. орган и режисер на истом послу. Да се назначена сума новца стави на расположење режијској комисији, на привремену признаницу режисера, с тим да комисија правда све своје издатке уредним документима у законском року.