Opštinske novine

Стр. 184

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Образац А. ЗАПИСНИК| о лешевима угинулих и утамањеких Љивотиња на нодручју оншгине

8 18 б, ш аз о) § &3 8 § н «{• «Ј Л е* ®

Власника

презиме и име

Врсга угинулих или утамањених жиеотиња

г** д н

Образац Б. ЗДПИСНИК о Љивогињама преузегим ради могрења или утамашења на подручју општине

Текући број

Датум преузимања животиње

Власника

Број и врста преузетих животињ* ради

Разлог мотрења односно утамањења Преузета је животиња Примедба

презиме и име

место

мотрења

утамањења « 2 § * I, 1

повраћена д а н а

Примедба: У случају постављења једног стрводера за више управних општина има се овакав записник водити за сваку управну општину напосе.

П р имедба: У случају постављења једног стрводера за више управних општина има се овакав записник водити за сваку управну општину напосе.

Правилник о наплати таксе за клање ситне и крупне стоке у атару општине града Београда — Измена Тар. бр. 397 Таксене тарифе —

На предлог Господина Претседника II Бр. 1937 Градско веће, на својој трећој редовној оедници од 1 марта 1940 године, одлучило је: да се за клање ситне и круине стоке у атару Општине града Београда наплаћује следећа такса: I. 1) Говеда од 1 кгр. меса Дин. 0.60 2) Свиње од 1 кгр. меса Дин. 0.70 3) Телад у кожи од 80 кгр. од 1 кгр. меса Дин. 1.4) Овце и кове од 1 кгр. меса Дин. 0.70 5) Јагањци и јарићи у времену од 1 децембра до 31 марта од 1 кгр. меса Дин. 1.50 6) Јагањци и јарићи у времену од 1 априла до 30 новембра од 1 кгр. меса Дин. 0.70 7) Прасад до 20 кгр. од 1 кгр. меса Дин. 1,8) Прасад преко 20 кгр. од 1 кгр. меса Дин. 0.70 II. За клање у Општинској кланици стоке намењене за извоз: 1) Свиње од 1 кгр. меса са или без сланине Дин. 0.50 2) Говеда и овце од 1 кгр. меса Дин. 0.40 3) За осталу врсту стоке таксе су исте као и у ставу I.

Наиомена 1. Код говеда се мери све сем главе и ногу до колена. Код свиња се на мери изнутрица, глава и ноге. Код телади се не мери бела и црна џигерица. Код јагњади и јарића до 1 јула мери се глава, црна и бела џигерица, а од 1 јула не мери се глава и бела џигерица. Прасад се мере са џигерицом, Код оваца и коза не мери се глава, бела и црна џигерица. НаШомена 2. Преглед стоке за клање и меса, свежег меса и месних прерађевина, које се увозе са страие, обавезан је и врши се по одредбама Правилника за преглед стоке за клање и меса Бр. 56845/1У од 15 јула 1938 године. Месо и месне прерађевине које не буде прегледано, сматраће се као кријумчарско клање. Сва кријумчарена роба одузеће се одмах а по извршеном прегледу излаже се јавној продаји. Добијени новац од продате робе, предаје се у смислу чл. 121 Закона о сузбијању и угушивању сточних зараза Државном фонду за сузбијање сточних зараза. Лице које се ухвати у кријумичарењу или бесправном клању кажњава се по чл. 52 Закона о таксама, поред редовне таксе још и троструким износом! од редовне таксе по ставу I овог тарифног броја, обзиром на врсту стоке. Редован износ таксе од наплаћене казне иде у корист партије и позиције предвиђене за ту сврху, а троструки износ наплаћене таксе на име казне иде у корист партије и