Opštinske novine

5

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 185

позиције непредвиђених прихода предвиђене буџетом. НсШомена 3. Кланичним контролорима и хватачима бесправног клања припада награда чију виоину одређује одлуком Претседник Градске општине. Награда ће ое исплаћивати на терет кредита предвиђеног у буџету за овај циљ. НШотлена 4. За маст и сланину извезену у иностранство а која је добијена од закланих свиња на које је плаћена општинска такса из става I овог тарифног броја враћа се извознику по 0.20 дин. од 1 кгр. извезене сланине односно масти, пошто претходно, докаже уредним документима да је маст или сланину извезао у иностранство. НШомена 5. Извозници који кољу стоку у Градској кланици за извоз дужни су да претходно пријаве Управи кланице одобрене им контигенте како би се према томе могао вршити распоред клања.

Ветеринари Градске кланице присуствују мерењу заклане стоке намењене за извоз, смештању меса у хладњаче, изношењу меса из хладњаче ради утовара о чему подносе писмен извештај благајни кланице ради правилне примене ове одлуке у погледу наплате кланичних такса. Ветеринари Градске кланице проверавају да ли сланина или маст спремљена за извоз потиче од свиња закланих у Градској кланици. Податке о овоме уносе на лицу места у за то нарочито установљени записник. Ова одлука ступа на снагу 1 априла 1940 године, пошто је претходно одобри надлежна државна власт. Ступањем на снагу ове одлуке престаје да важи одлука Градског већа О. Бр. 30760/39 од 2-1-1940 године." * Ову одлуку одобрио је Г. Министар финансија решењем својим Бр. 2190/У11 од 20 марта 1940 године.

СЛУЖБЕНИ ОГЛАС: Исправка регулационог плана на земљишту између Угриновачке, Новоградске и Војносанитетског завода у Земуну На седници Грађевинског одбора од 15 марта 1940 и Техничког одбора од 25 марта 1940, донет је поводом молбе заинтересованих од 6 марта 1940, предлог да ое на земљишту између улица Угриновачке и Новоградске и Војно-санитетског завода у Земуну, изврши исправка регулационог плана, према пројекту Град. архитектонског отсека од 15 марта 1940

О Г Л А С На основу § 8 и 9 Грађевинског закона и чл. 30 Правилника за израду рег|улационих планова излаже се усвојени пројекат ове исправке јавном увиду за време од 15 априла до 15 маја 1940., сваког радног дана, за време канцеларијских сати, у соби број 2 Градског архитектонског отсека у Земуну, Прерадовићева улица бр. 7. Евентуалне Примедбе или приговори на ову измену имају се поднети Градском одељку у Земуну до 30 маја 1940. О то ме се обавешћују интереоенти и грађанство путем оГласних табли и „Отптинских новина". Градско поглаварство Београд, Одељак у Земуну, 3. О. Број 4329 —1940, Гр. о. бр. 633, 28 марта 1940.