Opštinske novine

Стр. 62

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

ди тога саопштавати Отсеку за одржавање калдрме податке о тим гарантним роковима. У случају потребе Отсек за одржавање калдрме издејствоваће одлуке за извођзње потребних оправака на тој калдрми у својој надлежности, на терет одговарајућих кауција предузећа, ако ова не би одговарала својим обавезама. 8) Води поступак око кварења калдрме од стране приватних лица у циљу извођења веза са разним подземним постројењима, те се стара да се та калдрма о одређеном року прописно реконструише и у гарантном року одржи. 9) Води евиденцију о учињеној штети на калдрми и путним објектима од стране приватних лица, било приликом подизања грађевина или због непрописног искоришћења и немарног поступања са општинском имовином, те предузима мере за накнаду штете преко надлежних власти и установа. 10) Води евиденцију о трошковима у времену, када су на појединим улицама, односно путним објектима вршене оправке, и статистику коштања 1 кв. м. одржавања свих врсти калдрме у коловозу и тротоару, као и статистику саобраћаја у појединим улицама. 11) Води евиденцију о свима техничким елементима постојеће калдрме, о времену извођења и о коштању изграђивања калдрме према елаборатима ликвидираних радова, које добија од Инжињерског отсека, и допуњава их подацима о времену, врсти и вредности изведених оправака. Чл. 3. Пословна организација Отсека На челу Отсека стоји шеф-инжињер, који руководи целокупним пословима у канцеларији и води општи надзор на извршењу теренских радова. Шеф издаје свом подручном особљу упуства и наређења према техничким и законским прописима, постојећим правилницима,

расписима и наредбама, као и директивама претпостављених старешина. На пословима који се извршују путем предузимача, надзорне органе одређује Претседник Градске општине својим одлукама, на предлог Техничке дирекције. Референти, инжињери и све остало особље врши послове, које им шеф Отсека додељује. Поред осталих послова, један од референата руководи службом асфалтне радионице Отсека, а други службом материјала и инвентара. Све теренске послове Отсек врши преко теренских секција, чији број утврђује Техничка дирекција на предлог шефа Отсека. За сада Отсек има шест секција. Свака секција има две надзорничке деонице. Поделу секција на деонице одређује шеф Отсека. Секцијом руководи непосредно инжињер, коме шеф додељује потребно помоћно особље. Чл. 4. Измене постојећег Правилника о устројству Техничке дирекције Ступањем ва снагу овог Правилника престају важити одредбе Правилника о устројству и надлежности Техничке дирекције и њених отсека ТБр. 1758 од 11. марта 1930 год., у колико се косе са прописима овог Правилника. Чл. 5. Ступање на снагу Овај Правилник ступа на снагу од дана, када буде одобрен од стране надлежне власти. Овај Правилник донет је.на седници Градско гвећа од 9. маја 1940 године под II. Бр 2928/40. * Овај Правилник одобрио је г. Министар унутрашњих послова решењем својим IV Бр. 2322 од 12 јуна 1940 године.

ОВЕРАВА ЈУ: Градски већници: Деловођа Претседник Мил. Јевремовић, с. р. Градског већа Градске општине, Ник. Ђорђевић, с. р. Директор, Вој. Ђуричић, с. р. Б. А. Павловић, с. р.