Opštinske novine

Стр. 64

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Фонд служи искључиво остварењу задатака Београдске општине на унапређењу туризма, који су побројани у законима, уредбама, правилницима и другим наредбама изданим на законској основи. Расходи за одржаваше имовине овог Фонда подмириваће се такође из прихода истог Фонда. Чл. 2 Приходи Фонда: 1) Сви кредити предвиђени буџетом Општине града Београда за циљеве унапређења туризма, који се на почетку буџетске године предају Фонду; 2) Дотације државе, општине и других јавноправних установа; 3) Приходи од имовине Фонда; 4) Поклони и легати; 5) Приходи од продаје туристичких пропагандистичких едиција (водича, албума, дописних карата и сл.); 6) Разни непредвиђени приходи. Чл. 3 Сва имовина Фонда за унапређење туризма водиће се на специјалном рачуну у књигама Градског поглаварства.

Мовац, хартије и ствари од вредности повериће се на чување Општинској штедионици и заложном заводу града Београда, која ће отворити у својим књигама специјални рачун, преко кога ће се књижити сви приходи и расходи Фонда. Чл. 4 Фондом рукује Претседник Градске општине. Издаци из овог Фонда вршиће се на основу одлуке Претседника Градске општине а на предлог сталног градског туристичког одбора. За инвестирање капитала у веће туристичке објекте и предузећа (туристички домови и сл.) чија вредност износи преко 100 хиљада динара биће потребна и одлука Градског већа.

Чл. 5 Овај Правилник ступа на снагу када га одобре надзорне власти, даном обнародовања у службеном органу Београдске општине.

Поступак у случају оболења слу&беника 0. Г. Б. и њихових породица

На основу § 96 Закона о градским општинама а у циљу извршења одредаба Статута о осигурању службеника Општине града Београда у случају болести НАРЕЂУЈЕМ: Да се установи следећи поступак: I 1. Сходно чл. 2 и 3 ст. 10 и 11 Статута о осигурању службеника О. Г. Б. право на осигурање у случају болести имају: 1. Разврстани службеници по Статуту Општине града Београда и Статуту Дирекције трамваја и осветљења; 2. Разврстани службеници Градског одељка у Земуну; 3. Хонорарни службеници и дневничари месечари који врше стручне, административне, канцелариске и у опште умне послове; 4. Пензионисани службеници Општине града Београда; 5. Чланови породице који самостално не привређују а живе са службеником у кућној заједници и живе од његове зараде. У чланове породице спадају: венчани брачни друг и невенчани брачни друг, ако имају

порода, деца брачна, ванбрачна и усвојена (адоптирана), родитељи, дед, баба, унуци, браћа и сестре службеника. Сваки службеник дужан је пријавити чланове породице који ће се користити одредбама Статута о осигурању службеника у случају болести и прибавити доказ у смислу тач. 5. ст. 1 • ове наредбе. II У смислу прописа члана 4, 9 и 11 Статута о осигурању службеника Огшггине града Београда а у циљу координације делокруга рада Отсека здравствене-куративне-службе Општине града Београда лекарску ће помоћ Општина пружити: 1. за све хитне случајеве — преко Отсека за хитну помоћ путем лекарске службе Станице за хитну помоћ, која ће, по указаној интервенцији а према стању болесника дати индикације за даље лечење; упутом болесника у болницу, упутом болесника на амбулантно специјалистичко лечење, предузимањем даљег лечења у дому службеника ;