Podgorac

16. август 2000.

ПР |ВУКОВЦЕЈ

___Председник СО Осечина Драгољуб Николић, са сарадницима, приредио је традиционални пријем за 15 најбољих

свршених основаца из ОШ "Браћа Недић" _ Осечина и ош "Чеда милосављевић" Пецка, овогодишње

добитнике дипломе "Вук Караџић".

Честитајући им на постигнутом успе– ху у досадашњем школовању и уручујући им пригодне поклоне СО у књигама и школском прибору, председ– ник Николић пожелео је "Вуковцима" да буду подједнако успешни у даљем школовању, како би једног дана са стеченим знањем и вредним радом дали пун допринос у развоју свог места, Општине и домовине.

Ове године основну школу у Осечини и Пецкој завршило је 166 ученика, од којих чак 50 са одличним успехом. Већина ће наставити средњошколско образовање у суседним градовима (Ваљево, Лозница, Шабац, Београд), један број у издвојеним оде-– љењима ваљевске Економске или

Пољопривредне школе у Осечини, док ће тек по неко остати код куће да се бави пољопривредном производњом на

имањима својих родитеља. Д. САВИЋ

Посћормић

СТвдгоран, 9

Ноба спортска мода

З.

гАЉмМИ

г талентоване одбојкашице, фудбалери и кошаркаши Осечине овог лета боравили у камповима у Караташу, на Матровцу (Тара), Гучеву и Сокобањи •г Марина Тешановић - пример и подстрек свим младим спортистима Подгорине

Овог. лета најмлађи спортисти Подгорине нису имали предах од спорт– ских активности. После напорне сезоне и многобројних школских обавеза две талентоване одбојкашице Одбојкашког клуба "Осечина", Јелена Томић и Марина Тешановић провеле су 10 дана на кампу за пионирке и кадеткиње у Караташу. То је камп за 32 талентоване одбојкашице Србије у њиховим категоријама.

Наше девојчице су запажене током надметања у Српској републичком школском надметању у Сремској Митровици.

Најталентованији фудбалери пио– нирске екипе "Осечина" по годиштима, на предлог фудбалског савеза Ваљева, боравили су на Митровцу, на Тари.

И, на крају, шест талентованих пио– нира Кошаркашког клуба из Осечине вратили су се са десетодневног кампа у

лити и

јпотписивања четворогодишњег уговора

Соко Бањи, у организацији Кошаркашког Савеза Србије и Друштва за развој омладинског спорта "КАСТА" из Београда. Са њима је боравио и тренер Горан Ненадовић, који је имао шта да види и научи од тренера из Радничког Београд, Партизана И Драгана Вишњевца, шефа тренера вицешампиона Русије. Осварен је и кон–

смене,

такт са "Партизаном", који је обећао

стручну помоћ и организацију сусрета пионирских екипа Партизана и Осечине

Ваља још једном истаћи талентовану Марину Тешановић, која је постала играчица "Србијанке" из Ваљева, члана 16 Савезне лиге. Њен успех је подстрек рад одбојкашицама Осечине, али и свим осталим младим спортистима из Подгорине.

Жељко НИНИЋ

за бољи свим

Одбојкашица Марина Тешановић у ваљевској Србијанки“

ПРВИ ПРАВИ ТРАНСИЗЕР

Талентована чланица ОК Осечина Марина Тешановић овог лета је проме-– нила клупске боје. Од неколико при– мамљивих понуда из већих клубова определила се за 'Србијанку“ из Ваљева, члана ТБ лиге.

То је први прави трансфер једне одбојкашице из Осечине у клуб савезног ранга такмичења. Приликом

договорена је дугорочна сарадња између њеног матичног и будућег клуба, који ће на име обештећења већ овог лета одбојкашицама Осечине платити десетодневне припреме у једном од спортских центара у Србији.

Реч-две о младој и веома дарови– тој Марини Тешановић (15). Ова витка, висока и изнад свега вредна ученица и спортисткиња у пракси је показала да школа и спорт могу заједно. Наиме, завршила је основну школу са одличним успехом (један је од носилаца ового– дишње Дипломе “Вук Караџић), уписала се у ваљевску Гимназију са максималним бројем поена на пријемном испиту, а до недавно, уз редовно извршавање спортских обавеза у клубу, годинама је била активни члан фолклорног ансамбла КУД 'Крушик- Пластика".

С. РАНКОВИЋ