Policija

СЕТ | = =

у

Ствар. је, као што се види, "код ЊИХ правилно схваћена И "од самога грађанства. - — – а Наша слика представља прву. њихове читаонице, која · „је богато украшена великим бројем књига и листова. ____Уверени у корисност ове установе требало би да почнемо "рад на њеноме остварењу. Почети, и то што пре, јер после овако "лепог примера не можемо ни посумњати у успех. ; “ Команда жандармеријска требало би само да објави њено оснивање, па би средствима приватних дародаваца могли да рачунамо на скромну књижницу. Оскудна средства, у првом почетку

њеног стварања, после неколико година толико би се умно-_ "жила, да бисмо добили установу, која би била један докуменат више, шта се све добром вољом и прегаоштвом постизава. Па _ни то није све, ми би поред тога добили један ма и мањи број у правоме смислу интелигентних жандарма, од чије би веће пи· смености имала и служба већу корист и они сами, чак и кад би иступили из редова жандарма.

Временом, ове би се књижнице оснивале и по унутрашњости, у местима, где су одреди већи, како би и они уживали благодати тако корисне установе.

; Надамо се да нећемо дуго чекати на тај почетак.