Policija

— 13 бота раздаван. креч. сиротињи, као и четке за. кречење кућа Нешто милом, а нешто силом, окречено је у том крају за 6 недеља 400 домова, и то тамо, где досада није скоро било ни. једне кречене куће, ни споља, ни изнутра.

Растурено. је на 7000 разних лекарских поука у сваки дом, = "у којој има ма и један писмени члан. Да би те поуке имале јачега дејства, кметови су ишли по кућама и уверавали се, да ли су те поуке закуцане на зидовима клинпина. које о такође до- = бијали од среске власти. |

ј

Направљено је 400 дрвених кревета и 400 умиваоника, сасвим једноставне конструкције, као што се из слике може видети. Сви ови кревети стају само 120 динара. Они су разне величине, према потреби, за једну, две или три особе. Лице које добије кревет и умиваоник, дужно је да поново окречи кућу, а, у слу= чају потребе, бесплатно му се направи прозор на кући, и нужник.

Чак је последњих дана у том циљу под уредништвом сре"ског начелника г. В. Рамадановића покренут и повремени лист „Народно Здравље“ који ће имати исти задатак, и који ће, према богатој садржини његовог првог броја, свакојако имати успеха.

_ Овако сјајан резултат постигнут је енергичним и напорним |

ПОЛИЦИЈА ни ТА -- “ 8

5!