Policija

2 =

Г. Грудић је васпитаник београдске полиције, у којој је отпочео своју полицијску каријеру иу њој остао до данашњих дана пуних 8 година, с малим прекидом од године дана као начелник „срески у унутрашњости. За све то време служио је савесно и марљиво узвишеном задатку мучне и тешке полицијске службе у којој је, разуме се по себи, поред огромног броја пријатеља и поштовалаца стекао и велики број непријатеља.

За нас, његове другове, који смо дуги низ година с њим провели заједно на истоме послу а и за саму струку његов ће се одлазак из полиције осетно примећивати. У тренутку његовог растанка с полицијом и одласка на нову дужност. коју је по" верењем округа предузео, ми му желимо да и на новоме послу докаже, да је достојан и новога поверења, којим је одликован.

Појчан пример полицијског заузимања за народно здравље

Брига о) народном здрављу треба да заузима врло ВИДНО место међу разноликим и многобројним дужностима полицијских чиновника. Но, и поред тога, има пуно примера, где се њен утицај у том правцу никако не опажа. Они пак, којима је добро познато, под каквим се рђавим здравственим приликама живи по многим крајевима Србије — знаће најбоље да оцене колику неизмерну корист чини она полиција, која се својски заузме да у том правцу учини свету какву услугу, као што сведочи и пример, о ком у овом чланку мислимо да говоримо.

У срезу пчињском учињени су велики кораци за његово побољшање, што не сме остати неопажено ни од овога Листа, који је себи ставио у задатак, да сваку такву појаву успешног и корисног рада саопшти и похвали.

Прегаоштвом среског одбора, а у првом реду начелника среског и среског лекара, постигнути су у том правцу сјајни резултати.

Тамо постоји сада среска апотека, која бесплатно даје сељанима лекове. Постоји амбуланта за бесплатно лечење, које врши срески лекар.

Кулуком је направљено 17 кречана у срезу, из којих је