Policija

— 232

року до ,.... положити кварту. Напомињу Вам се још следећи параграфи и одредбе власти..... Старешина кварта,

Узели смо за пример случај, који се, како у нас таком на страни, најчешће дешава. Исто тако бива и у другим случајевима, мањим кривицама, које се хотимично или случајно врло често дешавају.

Сем тога још много корисних страна како за саму власт тако и за грађане има легитимација. Зато би добро било, кад би се и ми тим питањем мало позабавили, а ми данас имамо полицајаца, који знају: шта су легитимације, ко њих може издавати и који све документи могу као АЕ да послуже.

Мих. М. Т.

Проституција у Београду

Г. Дим. Грудић, пређашњи секретар Управе града Београда, у првом броју „Полиције“ од ове године, а у чланку „Грговина с белим робљем“, изјаснио се, да је одсудно противан постојању проститутских радњи, па између осталог вели: „Наше је скромно мишљење, да док год су правилима о регулисању проституције дозвољене јавне радње, дотле ће и бити немилих случајева одвођења у те радње на преваран начин.“ И уважени г. д-р Савићевић, у другом броју „Полиције“, а у чланку „Две три о белом робљу“, солидарисао се с г. Грудићем. У том свом чланку, поред осталог, г. Савићевић је изнео, да проститутске радње служе за одржавање и ширење неприродног начина задовољавање полних прохтева; да су девојке, и ако стоје под лекарским над“ зором, увек заражене, и да се у таквим радњама лакше добија зараза, јер у њих долазе већином млади људи после какве славе или весеља, пијани или полупијани.

На самом почетку овога нашега чланка изјављујемо, да смо у принципу противници проститутских радњи. Ко није имао прилике да уђе у њих, тај не зна да су проститутке неосуђени заточници. Оне морају да раде све оно, што је жеља њиховог господара, а та његова жеља јесте његова корист, оне морају да