Policija

(4

најбољи професионални фотограф, а изискују такође и приличан присо;, што је у већини случајева све "неприступачно полицијским службеницима. О њима ће бити речи у нашем исцрпном посебном делу: Фотографија у служби полиције.

М. Банковић.

Предлог за промену униформе"

Међу полицијским чиновницима има велики број резервних официра. Према томе, ови чиновници морају имати поред службеног полицијског одела и официрску униформу (походно одело).

| Службено — полицијско одело је врло скупо за иначе веома

слабо плаћено полицијско чиновништво. Поред тога ово је изложено брзом квару, како због великих штрапаца, тако и због боје, те кад се има на уму, да полицајци морају имати поред. њега и официрску униформу, онда је лако разумети њихову финансијку невољу због одела — униформе.

Да би сеу томе погледу помогло полицијским чиновницима, ми налазимо да је право, да Госп. Министар Унутрашњих Дела. измени досадашњи пропис о полицијској униформи у томе смислу, што ће прописати да и полицијски чиновници носе походно“ официрско одело, наместо досадашње скупе униформе, а да уместо официрских еполета носе и даље еполете полицијских чиновника. | |

На тај би начин полицијски чиновници уштедели не самоу томе, што би се ослободили прављења двеју униформи, него и абог тога, што би били у положају да се несразмерно јевтиније“ одевају него сад.

Колика је та разлика у ценама, види се по томе, што се за панталоне и блузу од походне униформе плаћа само 46 ди– нара, док се те исте ствари код полицијске униформе плаћају 16 динара. Та разлика у цени још је "знатнија код шињела, јер, док полицијски шињел стаје 140 динара, дотле шињел код походне униформе стаје само 60 динара. Када се при томе има [ош на уму: издржљивост штофа за походно одело и практична боја. за штрапаце, којима је изложен сваки полицијски чиновник, онда.

% Дајемо места овом предлогу, јер налазимо да о питању промене: полицијске униформе треба дискутовати.