Policija

— 30 — |

У везу са овим кандидат има бити упознат са најпотребнијим прописима из трговачког и меничног права.

2. Кривично Право — одредбе из кривичног законикаи то ове: из главе ЈХ, Х, ХР и ХХМШ и цела трећа част кривичног законика. Уз ово кандидат треба да буде упознат у с одредбама из главе! 15, Ш, М, У, М, МИ и УП али у најопштијим потезима:

Одредбе из главе 1. до У. канлидат, ма и у најопштијим

цртама, треба да зна, да би добио појма о основима казненог права: одредбе из главе ТХ и Х. потребно је да зна, јер је општински деловођа у положају да сазна која лица раде или предузимају кораке за издају земље, или непокоравање власти.

_ Одредбе из главе Х. и ХХУШ. треба да зна, те да би и себе. и кметове чувао од одговорности. Најпосле одредбе из треће.

части кривичног законика треба да зна, пошто по тим делима

има да суди. 3. Кривични поступак — из овог предмета треба да буде

упознат са свима одредбама изложеним у глави |. закључно са ХИ.

"4, Грађанско-судски поступак — из овог предмета треба,

да зна одредбе из главе , П, Ш и УМ; из главе ЈУ. одредбе о роковима ; из главе ХОМ. одредбе о забрани; даље, одредбе из главе ХУЈ. и одредбе из главе ХУШ. и. | 5. Неспорна правила. — Са одредбама правила треба да (буде упознат укратко у свему, а нарочито са одредбама чл. ' 23—839. 2; 62—80; 130—139 и 147—160, а уз ово да буде упознат и са настављењем општинским властима. 6. Закон о потпори војних инвалида. — Из овог закона «све одредбе треба да зна. "71. Рачун — из рачуна све видове рачуна и то: сабирање, одузимање, множење, дељење и просто правило тројно. • -8.Дабуде упознат са писмоводством, деловодством, руковањем архиве, регистрирањем акта и правилима о општин. пошти,

| 9. Закон о општинама. — Из овог закона треба да зна · све одредбе. | 10. Закон о устројству војске. — Из овог закона. наро-

чито да му се предају одредбе, које треба да зна деловођа

% 4 као орган општинске власти, а уз то укратко га упознати и са свим осталим одредбама. |

11. Закон о чувању пољског имања, — Све одредбе да зна.

а о аза са ак 5 с ата син.