Policija

а тим И и

ар

.

· Против ове пресуде осуђени је изјавио жалбу окружном

| начелству, и исту упутио поштом, преко среске власти, али

како ова није- била снабдевена довољном таксом — у место 3 жалилац је прилепио свега 2 дин. таксених марака —- то га је среска власт позвала да положи и рест таксе, и он је то учинио. По овоме је цео предмет послат начелству на размо_ трење и решење, и оно је својим решењем одобрило ожалбену · пресуду, али је у спроводном акту наредило да се од одговорног чиновника, односно од мене, узме изјашњење зашто сам "узео у рад писмено које није било снабдевено довољном таксом, кад је то противно чл. 15 закона о таксама.

| ја не знам да ли је овај мој поступак противан закону,

али знам да чл. 50 закона о таксама изречно наређује, да, (55 од онога, који поштом пошаље власти писмено без довољне таксе, има наплатити рест редовне таксе и трострука вредност

недовољно положене таксе, а у овом случају такоје и урађено.

Молим уредништво да што пре,„објасни преко листа: има. ли до мене у овом случају какве кривице у томе што сам настојавао да се наплати такса коју закон предвиђа; како сеу опште има поступати са писменима која нису снабдевена до-. вољном таксом, и на које жалбе противу пресуда и решења полицијских власти треба наплаћивати, по изузетку, већу таксу "од 2. дин. Потребно | је да уредништво на ово што пре одговори "и због тога, што многа полицијска надлештва у унутрашњости и немају закона о таксама, већ су принуђена да раде по сећању а често и напамет“.

На ово питање одговарамо : |

По чл. 15 закона о таксама, писмена без икакве таксе, или са недовољном таксом, власт ће примити само тако ако.

су јој упућена поштом, и она од њих, која нису снабдевена никаквом шаксом или су снабдевена шаксом мањом од 0'50 дин. оставиће у акта, пошто их претходно заведе у деловодни. протокол. ·.

По трећем ставу овог законског прописа, овако исто има

се поступити и са свима жалбама и незадовољствима противу

одлука свију административних, судских и општинских власти, ако не буде снабдевени довољном таксом по овом закону, и

- они се, према овоме, ил; мају смашрати као и да нису поднесени.

По: чл. 15. таксеног правилника: од 19. јула 1913. чинов-