Policija

“=> ШЈА

стављени од старих парохија из ранијих векова премда битно модифицираних. И у срезовима управу самостално води један Сошпси, који се такође саставља на основу општег, једнаког и директног изборног права.)

1) У току 19 века реформисана је готово из основа сва дотадашња локална управа у Енглеској. Одлучни закони за ову реформу били су: закон о сиротињи од 1834, прва уредба о градовима од 1835, закони о чувању здравља од 1848 и 1875 (под овим законима у Енглеској се подразумева готово сва унутрашња управа, где долази и канализација. калдрмисање, грађевинска полиција и т. д.), нова редакција уредбе о градовима од 1882, оба закона о локалној управи од 13. УП. 1888 и од 5. 111. 1894 и закон о настави од 1902. |

Од нарочитог је значаја био за реформу енглеске локалне управе напред пом. закон (Госа! оуегттетз Асђ од 1888, којим се преуређивала управа грофовија. По томе закону цела Енглеска била је подељена у 62 управне грофовије, које су као управне области у главноме постојале од старине. Ув њих и сви градови од преко 50.000 становника и још неки привилегисани образују засебне, властите управне грофовије. Њихов су орган раније већ поменуте грофовијске скупштине (Сошп! Сошпен!), односно одбори које оне бирају. У њихову искључиву надлежност спадају, поред вршења избора и неких других послова, многобројни задаци на пољу добротворном и привредном. За извршење свију ових задатака грофовијска скупштина има своју властиту финансијску управу са нарочитим приходима. Овим законом грофовијским скупштинама, поред вршења разних спепијалних управних зататака под надзором. О. Воатд-а, биле су додељене и извесне функције као надзорне и претпостављене власти према нижим локалним властима, односно самоуправним телима, Та су тела дистрикти (што би одговарало нашим срезовима) и парохије (као наше општине).

Дистрикти су били законом од 1894 организовани као једноставна управна тела. Њихов је орган дистриктна скупштина. Њени задаци остали су у главноме исти какви су били по закону од 1875, који је целу Енглеску делио на здравствене дистрикте, Законом од 1894 проширен је дистриктима круг њихових задатака и стављени им у дужност и други послови, који су се. (тицали локалних интереса и потреба. То је учињено нарочито код градских дистриката (градови који су образовали засебне дистрикте) и то поглавито у полицијској управи старања о јавним интересима, која је иначе у главноме била у рукама грофовија.

Законом од 1894 биле су организоване као самоуправна тела са. нарочитим задацима и парохије (рапсћез), које су дотле долазиле у обзир као најниже управне јединице само за старање о сиротињи, наплату порева и полицијска извршења. Њихов орган је Рапаћ АЕ, кога у већим парохијама има да бира Рамзћ-Соипс!. :

Поред ових главних самоуправних тела постоје у Енглеској још и