Policija

ИЛИ

данас човек, који би, ако не баш целу девизу са уласка у нарски двор, а оно бар оно „ез!“ из ње скинуо и са куд и камо погоднијим „беше“ заменуо, јер, у души бар, г.г. судије, мораћете признати, да девизу: „Јизша Шпдатетштп геспогшт езн“ у овој држави нема места! |

Када сам 31. окт. 1918. год. дошао у канцеларију, сазнао сам, да је у затвору избила побуна, да су побуњеници савла„дали стражу, поразбијали врата и окове и докопали се слободе.

Интелектуални вођа побуњеника и онај, који је без икаквог оружја први учинио јуриш на стражу био је — Драги; а када сам истога дана у ванредном издању „Радничких Новина“ читао, да је један одбегли осуђеник са Радецкијевог споменика пред Министарством рата у поцепаном и крвавом робијашком оделу започео свој револуционарни говор са: Кукавице, жене! Зар сте чекали, да један Србин раскине своје ланце и дође да вам _ каже: Пробудите се, куцнуо је час! — ја ни једног тренутка нисам сумњао у његову личност.

Знао сам, да је то само Драги могао урадити и нико други“.

У Сарајеву Септембра 1920. г. А. Зечевић.

РОВОЦЗАХЈЕ. МАТЕЈА МОВ ЗТАМЈА РОШЏ5ЗКЕ РОЦСЦУКЕ ЗОВЕ Хаједпо за такопот о гедиНзапји Чпоутеић раја 12дап је и ши о. 2. такоп о поуој родећ гапсоуа 1 поуот игедјепји рјага роћецајаћ з и Бешка. Стоутеа! деје зе па зједесе гаггеде: јами котапдаш 1 позе гаггед (рге ТУ ор5! Апоуп. гаггед).

Кафпзректјог ћ ак „ (рте ротостк 21 Котап-

| дапја У ор5и Чпоуп. гаггед.)

јпзректог Ш . „ _ (рге окпши котапдаш У 11 У! ор5н Чпоуп. гаггед).

Рофтвзрекјог ЈУ 4 „ _ (рте ротостик окг. Котапд.

7 у УН УП роб поп. гагг.).

Кадкотеваг У Б „ _ (рге зтезк! котезаг УП УШ

орзћ Чпоуп. гаггед).