Policija

|". АЕ ==

гатив, кога морамо дакако фикспрати, можемо њиме по вољи еригинални рукопис у котребном броју умножита.

На описани начин даду се врло често копирати и разви Фтисци прљавих илт масних прстију на хартији, а од какве су важности отисци прстију у истражној служби држим, да није жотребно посебно нагласити.

у Иван Е. Јовановић жанд. капетан

РЕОРГАНИЗАЦИЈА ПРУСКЕ ПОЛИЦИЈЕ

Септембра месеца ове године Савезници су затражили од Немачке Владе да реорганивира пруску полицију и за то су еставили рок — до 27. септембра ове године.

Тим поводом је пруско Мивист. Унутр. Дела хитно позвало за Т-ми септембар седницу на којој су узели учешћа сви провинцијски управници полиције, сви окружни начелници, управниши варошких полиција, команданти жандармерије и (ош други виши полицијски чиновници. Од њих је на седници тражено да вроуче и даду своје мишљење о новом пројекту. који је израђен био у министарству од нарочите комичије шефова.

Пројекат садржава ове основне тачке:

1. Он потпуно отстрањује постојеће подвајање надлештава у нолицијској струци;

8. Успоставља јединство свих полицијских г рупа и заједвину свих чиновника и надлештава;

3. Успоставља чврст и једноставан полицијски кор, за келу државу, који ће бити подељен на одељења по покрајинама.

4. Прописује, да нижи полицијски органи морају провести у касарни првих 12 година службе од 14 година за колико се. ебвезују да служе. Према томе само нешто мање од !09, елужбеника станују изван касарне;

5. Предвиђа наоружање њихово у колико савезници то копунатају;

6. Управљање овим чиновницима у земљи поверава се вровиенцијским управницима полиција уз припомоћ додељених ва потчињених чиновника за ту сврху;