Policija

— 846 —

било од стране родитеља или старалаца, који се жале против владања њихове деце или пупиле,

Исто тако и у случајевима, када неудате мајке траже какву помоћ за своју децу иди траже какву информацију, па и истрагу противу оца детињег.

Помагање родитеља непотпуних породица, када оптереЋени децом за себе траже какву помоћ или томе слично.

2. Поступање у свима случајевима, који се достављају полицији односно занемаривања или злостављања деце од стране родитеља или стараланца.

3. Рад у заједници са осталим одељењима полиције у погледу проналажења малољетника, који су измакли испод надзора родитеља и тутора, као и довођење њихово из других места, ако су пронађени. ,

4. Поступак у случајевима пријема ове деце у државне ти “приватне домове.

5. Поступак по свима случајевима који буду упућени полицији од стране тутора илизи других лица, а који се односе ва малољетнике. ИН

6. Стално контролисање просјачења, уличне трговине. и свих врста уличних нерегуларних занимања и скитничења, како "би се могло утврдити да ли не постоји какав случај експлогтације или напуштености код деце.

7. Стално контролисање места за завођење младежи као што су: биоскопи, кабарети, кафане, станице, пристаништа, тргови и друга слична места, како би се одстранили малољетници, којима тамо није место. Одељење ставља себи у дужност, да · обавештава родитеље, ако желе, о присуству малољетне њихове деце на таквим местима ради знања и даљих корака.

8. Контролисање да ли се одржава забрана о продаји дуванских продуката деци и да ли се излажу по излозима такзе фотографије, које вређају морал код младежи.

9. Доводи децу у школу, коју нађе да лутају по сокацима, и стара се да сазна да ли се похађање школе врши уредно;

10. У самим канцеларијама исписују, се картони са детаљним личним подацима за свако дете мрље ио свему што је полицији познато за свако од њих.

Овај програм по свој прилици није потпун, али будућа пракса ће га попунити новим задапима, који нису за сада предвиђени,