Policija

= даб ~

"в) Виза за улазак У земљу. За пасоше, који вреде само за једно путовање, ова виза траје кодико и пасош, а за пасоше који су издати на две године, она, по правилу, вреди годину дана. Само у изузетним случајевима, кад постоје нарочити разлози, овај рок може се смањити. Разуме се већ, да добијена виза не повлачи прећутно и право на стално становање у земљи, која ју је издала, за све време докле она вреди.

г) Такса за визу пасоша не може бити већа од 10 динара у злату, а при њеном наплаћивању не може се чинити никаква разлика између народности сопственика пасоша и граничних места кров која се у земљу улази или из ове излази.

д) Транзштна виза. Ова виза издаје се, по правилу, одмах, без икакве истраге, на основу визе за улазак у назначену земљу, или на основу транзитних виза суседних земаља. Опа траје колико и виза за улазак у земљу, а на име таксе за њу се може наплатити највише 1 #К. у злату. |

В. Колективни пасоши.

а) Пасоши га фамилију. Све што је мапред речено вреди и за пасоше за фамилију (муж, жена и деца испод 15 година). У погледу наплате таксе пасош ва фамилију изједначава се са пасошем индивидуалним.

6) Колекшивни пасоши емитраната. Такса за визу ових пасоша има се наплаћивати без обзира на народност њихових титулара и гранична места кров која улазе у земљу, или из ове излазе. Одредбе о трајању пасоша, о наплати таксе за њихово издавање, претходним визама, трајању визе за улазак у земљу, као и о транзитној визи, вреде у свему и за ове пасоше.

| ; А.

ЗАТВОРИ ЗА МАЛОЛЕТНИКЕ У ЈАПАНУ

Поред завода за принудно васпитање у Јанану се фоджирао и нарочити тип затвора ва малолетнике, у којима су успешно комбиноване казне са превентивним мерама. Наро-. чити затвор за малолетнике развио се из одељења што је де 1908 г. постојало при општим затворима. То одељење ни после вије укинуто, али има другу задаћу. У организацији оба ова типа затвора опажају се неке специфичне особине.