Policija

– Вар =

Персонал затвора за малолетнике_ сачињавају нарочито забрана лица. То су махом они људи, за која се стекло увефење да су по идеји одушевљени за тај посао, који улажу сву своју енергију за то и примају се те службе по специјална „мараженој својој жељи. Они немају неку нарочиту спрему искључиво за ту врсту завода, јер у полицијској школи није уведен неки специјални течај само за „дечје затворе“. У том погледу рад се тек развија. При Министарству Унутрашњих Дела устаповљен је двонедељни јесењи течај за службена и приватна „лица, која би се хтела посветити послу принуднога васпитања. "Течај обухвата предавања из области "специјалног и медицићког знања, са низом практичких вежбања. Уз то захтева се тохођење извесних установа. Наставници су опробане специјалисте, | )

Затвори за малолетнике су тако удешени, да има могућтости увек да се сваки нов питомац може потпунце извојити од осталих за све време испитивања његовог, што траје најмање два месеца. Има довољан број засебних одаја за смештај оних типичних кандидата од којих држава диже руке. Који се топрављају и од самога почетка покажу добре особине сметттају се у заједничке врло простране ходнике, а малолетницх увек, разуме се, теже том одликовању.

Врста рада у заједничким затворима одређује се с обзиром на финансијске разлоге. За малолетнике избор врсте заната врши се према физичкој снази малолетниковог узраста. 'Обраћа се пажња н на то може ли извесан занат малолетвику бити од користи кад изађе из завода. Ткачки, обућарски ш кројачки занат, плетарство н поглавито сеоска економија то су ето главне врсте заната за малолетнике, Ови затвори су подигнути обично у тихим сеоским крајевима и имају доиољан простор земљишта подесног за обрађивање.

За школско учење одређено је по 4 часа дневно. За ону жену, која су свршила основну школу, учење се може скратити по Уредби на два часа дневно. Али, међу децом, што допадају затвора мало их је таквих, нома их готово никако. Велика се. шажња обраћа у дечјим затворима гимнастици, због чега су свуда, у самоме заводу и на пољу, удежнене разне гимнастичке „траве. | |

Малолетници по Уредби могу имати извесан део добити