Policija

ПА АИ

За то је потребно уверење Општинског Суда.

в) Да ли је исправан грађанин у сваком погледу.

И за то је потребно особено уверење Општинског Суда:.

г) Најзад, у пропису чл. 6. има нешто, чије се правно“ значење не може сазнати. То је последњи став; „ИТ. Д“.

Такав начин писања закона примењен је ну чл. 21. Њ 26. правил.

Ма да је Државни Савет при оцени Уредбе о уређењу Министарства Унутрашњих Дела учинио потребне напомене“ у том стислу, — оне су се ипак заборавиле.

Доказе пода, 6, и в, молилац је дужан сам прибавиш,. и поднети у молби В. Жупану, односно Окр. Начелнику (у Београлу Управнику вароши), непосредно или преко среског поглавара (5. 13. мех. уредбе), у којој ће, у смислу наређења/ 5. 12. мех. уредбе, преставити своје тражење са овначавањем :: у којој кароши, варошици или селу, и на ком месту (описујући тачно улицу, број, суседе и меру — величину имања) и: које класе механу намерава подићи.

(Свршиће се) К. Јанковић Нач. Мин. Ун. Дела.

НАДЗОР ДРЖАВНЕ ВЛАСТИ НАД САМОУПРАВНИМ ФИНАНСИЈАМА. | У свим државама с административном децентрализацијом · државна је: власт задржала за себе право јачег или слабијег. надзора над актима самоуправних власти. Тај је надзор или“ ограничен на испитивање законитости самоуправних аката (као · што је случај у Енглеској) или је проширен и на испитивање: пелисходности (што је случај у Француској). Како је пак решавање финансијских питања и за самоуправне власти најважнија функција, која тек чини могућим вршење свих осталих“ самоуправних функција, то државна власт обраћа нарочиту пажњу на организовање свог надзора над самоуправним финансијама.. Вршење самоуправних функција подразумева организацију“ разних звања, хијерархиски уређено особље, као што то подразумева и вршење државних функција. Да би та разна звања: и многобројно особље могли обављати своју мисију, потребна. | су им матријална средства. Према томе није доста децентралисати то јест пренети вршење многих функција локално