Policija

— 400 —

власти, која, опет, потврђује само истинитост потписа и печата општинског суда, — то поједина лица у наведеним крајевима врло често стичу право својине и на таква земљишта која би, при ограничавању државних шума, несумњиво била досуђена држави.

Позван законом да заштитим државне шуме од опасности којој су на овај начин изложене, мени је част, Господине Министре, умолити Вас, да једним расписом изволите упутити полицијске власти у наведеним крајевима да поднете им тапије на земљишта под шумом или које се граниче са овом не потврђују док и од мене не прибаве извештај: да ли и држава на њих не полаже право својине.“

Изволите са овим упознати све подруче Вам власти са наређењем да у будуће овако поступају.

0 давању допуштења ва подивање елехтро-техничких предузећа. (од 30. априла 1924. г, УБр. 12136).

Министарство Трговине и Индустрије актом својим ТБр. 6665 од 22-1У. 1924. године, доставило је овом Министарству следеће:

„Чланом 137. Финансијског Закона за 1924. год, овлашћен је Министар Трговине и Индустрије да може изузетно од постојећих закона једино он давати одобрења за подизање индустријских и фабричких предузећа, у колико се она тичу народне одбране; а да ће се за појам истих предузећа узети одредбе Српског Закона о Радњама од 1910. године.

Међутим како и електро-машинска предузећа долазе у предузећа која се тичу народне одбране то ми је част замолити то Министарство да изволи о предњем путем расписа известити све Велике Жупане у земљи ради знања и даљег управљања.

О овоме су извештене и све грађанске дирекције и секције преко Министарства Грађевина“.

Доставља се предње на знање и управљање,