Policija

999 |

2) Обуставља се сваки даљи рад по свима оним решењима Аграрних Власти, по којима су решењима чифчије или земљорадници слични чифчијама имали бити дигнути са имања која раде.

Сва та решења и акта, која су са њима у вези, имају се вратити Министарству, а чифчије и земљорадници њима слични остају. на имањима која су радили.

3) По свима оним решењима Аграрних Власти, по којима су чифчије или земљорадници њима слични већ били дигнути са имања која су радили, оставља се право да могу обновити спор ако могу прибавити нових доказа у своју корист. |

Аграрним Повереништвима се наређује да жалбе таквих чифчија и земљорадника њима сличних, имају примити и одмах

узети у рад.

РАСПИСИ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА.

О потврђивању тапија на шумска земљишта. (од 3 маја 1924. год. Бр. 11678).

Господин Министар Шума и Рудника, доставио је овом Министарству акт Бр. 5762 од 12. априла 1924. године, следеће садржине:

„Од подручних ми шумских органа из крајева предратне и Јужне Србије добио сам више извештаја да поједини граЂани тврде тапије код општинских и полицијских власти на шумска земљишта на основу дотадашњег свог уживања или неких, већином турских докумената, а с намером да се доцвије и код Првостепеног Суда на исте убаштине.

Због недовољне стручности општинских власти да правилно процене поднете документе као и правни карактер уживања дотичног земљишта, — општински судови, врло често, тврде ове тације и на таква земљишта која престављају саставни и нераздвојни део држ вних шума или читаве шумске комплексе који не могу никако бити својина приватних лица, а с погледом и на раније турско законодавство у дотичним крајевима. Како, пак, по самом закону првостепени судови не тврде истинитост поднетих тапија на основу личног сазнања него само на основу потврде општинског суда и полицијске