Policija

Суду општине браничевске:

С обзиром на циљ коме је кошевска храна намењена и чл. 2. и 3. зак. о општинским кошевима, храну за ове кошеве дужни су давати сви порески обвезници дотичне општине, изузев слугу. За кошевску храну, коју је непријатељ реквирирао 1915. г. требало је у своје време тражити накнаду штете у смислу уредбе о накнади штете ратом причињене, Св.Бр. 1893.

Х

Радовану Бјељићу, општинском писару — Умка.

Последња реченица чл. 16. правила о полагању испита за општинске деловође, потпуно је јасна: кандидат који падне на првом испиту може га полагати још једанпут, али тек пошто прођу „најмање“ шест месеци од дана полагања првог испита. Израз „најмање“ у овом случају значи да се кандидат за нови испит не може јавити пре истека овог шестомесечног рока, али не и то да се он мора за испит пријавити чим прођу шест месеци од првог испита, Према овоме, нови испит може се полагати и после 7, 8, 10 и т. д. месеци — кад кандидат за сходно нађе.

о . Субу општине рујишке; По 85; 396. грађан. зак. унук од сина наследио је деду, а по 8. 400. истог закона њега је наследила кћи, пошто није имао мушке деце. Опширније о овоме видети у расправи „Право репрезентације у наслеђу“, од Мих. П. Јовановића, председника Касац. Суда (Београд, 1924, г, издање књижаре Геце Кона). Св.Бр. 1677.

АЕ

Рад. С. Дробњаку, благајнику општине дебрешке:; _ 1. У „Полицији“ за ову годину, Бр. 15.—16. (Поуке и "обавештења, ХШ) објашњено је, да само квалификоване оп-