Policija

И ЦИА Де ава Зе

38 =

што су судски чиновници и они који су у државном тужноштву, али и они ако имају академско образовање.

Странци или друга лица могу се само изузетно примати, и то по специјалној одлуци саме полицијске дирекције.

Предавања се држе од 6 часова у вече, дакле после канцеларијских часова.

Ми поздрављамо ову нову установу на пољу наше струке код наших суседних аустријских колега, са топлом жељом, да се и ми у скоро похвалимо установом овако једне корисне

установе на пољу безбедности. 4

ДРУШТВО ЗА БОРБУ СА ДЕЧЈОМ ПРЕСТУПНОШЋУ У БУГАРСКОЈ. |

Послератне тешкоће и беде створиле су иу Бугарској легије деце преступника и бескућника. Да би то друштвено зло у колико је могуће умањили, Бугари су одмах после рата у 1918. години створили „Дружесшво за борбата с5 детската преступносшљ“, које је ставило себи у задатак да поведе енергичну борбу са пороцима код млађих покољења.

Ово друштво сазидало је одмах и свој специјални институт под називом „Дом на човештина“, у који су смештали морално посрнуле малолетнике, који су допадали затвора за равна почињена кривична дела. Програм овога дома приближно је једнак програму, који смо и ми ставили „Дому за васпитање малолотника“, о коме смо толико пута писали у листу.

И дом, дакле, у Бугарској има за задатак да путем васпитања преко нарочитих педагога и путем упосљавања у корисним занатима, настоји како ба се та напуштена младеж поново повратила на добар и правилан пут васпитања, и како би се од њих ипак створили корисни чланови друштва.

Друштво је до сади сазидало на дому само две етаже а има да навида још једну етажу и мансарду. Када све буде потпуно готов моћиће да прими 500 малолетника.

Па и у овако недовршен дом друштво је ва ових последњих

6 година примило и пропустило кроз школу и занатство преке 1000 душа,