Policija

7 и

«вршава за један дан, а траје од девет сати пре подне до четири по подне. После овога рока гласови се више не могу шримати. Е Гласови се пребрајају јавно и о томе се саставља за-

тписник. Изборни председник објављује одмах на лицу места "резултат избора и о њему извештава представничко тело. За изабране сматрају се они, који су добили највише гласова. Ако | у представничко тело треба да уђе један од двојице са једнаким "бројем гласова, одлучује коцка. У случају пак да једно исто лице буде изабрато у више изборних округа, оно само одлучује који ће изборни округ задржати за себе; у осталим изборним окрузима у којима је такођер изабрат, на његово место до"лази заменик који је добио највише гласова. Ако је изабрато лице, које улази у представничко тело већ на основи порезе жоју у општини плаћа, па за себе задржи место изабраног представника, његово место неизабратог представника заузима лице са листе највише опорезованих, који долази на ред.

О жалбама против избора решава верификациони одбор. Жалбе се могу односити како на изборни поступак, тако и на пасивно бирачко својство изабраних представника. Вери„рикациони одбор састављен је од председника и четири члана, Председник је верификационог одбора у малим и великим оп"штинама срески начелник или подначелник, а у случају њихове „спречености заменик кога одређује поджупан; у варошима пак с уређеним магистратом поджупан, ау случају његове „спречености заменик кога одређује жупаниска скупштина. Два алана верификационог одбора бира увек пре избора представничко тело и то између оних представника, чији мандат не истиче у то време; док друга два члана одбора одређује у малим и великим општинама срески начелник, а у варошима -с уређеним магистратом поджупан и то такођер између оних „представника чији мандат не истиче у то време. Бележник је деловођа и известилац верификационог одбора. Седнице су „верификационог одбора јавне. Против његових одлука има _места жалби на жупанијски управни одбор.)

1) У смислу т. 4. 9. 25. зак. чланка ХХМ!. од 1896. против одлуке -жупаниског управног одбора могућа је још жалба на управни суд.