Policija

— 450 —

29. „ Португалске: Виши чкновник из Лисабонске полиције.

Поред њих било је преко 12—14 држава, које су биле представљене својим представницима из посланства или конзулата, а представници из других 10—15 држава се телетрафским путем извинили због недоласка, честитајући рад конгреса.

Ја сам присуствовао конгресу као члан сталне међународне полицијско криминалне комисије у Бечу и преставник Југословенске полиције, у коме су својству такође били председник комисије г. Шобер из Беча и г. Кунцер из Берлина.

Поред нас представника из страних земаља присуство„Вали су као званични делегати из свих Савезних Држава Уније — на 350 њих на броју, већином шефова полиција из најмногољуднијих вароши и најважнијих центара.

_ Када се целој овој многобројној групи стручних и отмених представника наше струке дода и велики број од 20—30 представника -- шефова Њу-Јоршке полиције може се представити слика целокупног броја лица, која су сачињавали учаснике

конгреса, (Наставиће се)

В. Лазаревић.

сна мзсецнанииинаан

УРЕДБА О ПОСТУПКУ СА СТРАНЦИМА У ФРАНЦУСКОЈ

тв -———

Председник Републике потписао је под 25. октобром 1924, године уредбу о поступку са странцима, коју овде доносимо, Овом уредбом учињена је једна важна измена што је странцима скраћен рок пријаве полицији за карту идентичности од · 2 месеца на 15. дана.

Текст уредбе гласи:

Чл. 1. Сваки странац, који жели да остане у Француској више од 15 дана, мора најдаље за 48 сати по доласку, да се представи комесаријату полиције или општини његове резиденције с молбом да му се изда карта идентичности.