Policija

— 762 —

5.) Кривотворење и растурање лажних таксених марака, (иста раздиоба као под 1).

6.) Кривотворење и растурање лажних поштанских марака.

7.) Опис лажних банкнота, (раздиоба као под 1).

8.) Опис лажних таксених марака, (раздиоба као под 1).

9.) Опис лажних поштанских марака, (раздиоба као под !).

Х. ВЗлочинства Проши Морала.

1. Хомосексуалци 5 129, 6. каз. зак.

2.) Злочинци против нарави 5 129, а) каз, зак. 3.) Силовање 85 125 кав. зак,

4.) Окрумбе 8 128 каз. зак;

2.) Сводство а) 5 152 кав. зак. 6)9 512 каз. зак. 515 казненог закона. 6) Трговци за белим робљем. · Д-р Алојзиј А Густин, полицијски директор, Љубљана. (Свршниће се)

КАКО СЕ ОДРЖАВА СИГУРНОСТ САОБРЋАЈА У ЊУ-ЈОРКУ

Нешто што је најинтересантније, и што највише даје посла и бриге у многољудној америчкој вароши Њу-Јорку, без сваке сумње је улични саобраћај. Не постоји двојбе о томе да је саобраћај Њу-Јорка најинтензивнији у свету и по броју лица и по броју транспортних средстава, нарочито аутомобила,

и да се у томе погледу не може са њима да мери ни једна: варош на свету.

Није онда ни чудо, што је за њујоршке полицајце питање варошког саобраћаја једно од најтежих и највећих, и што му у свакој прилици дају толико много значаја.

_ Из извештаја са конгреса имали смо прилике да видимо, да је сигурности саобраћаја посвећено врло много пажње на конгресу. Исто тако читали смоу „Полицији“ како. је ЊуЈоршка полиција слала с времена на време специјалне комисије стручњака по великим варошима целога света, да студирају организације саобраћаја и разне уредбе о томе, како, би се и она могла користити практичним новинама, својих. иностраних колега.