Policija

_- ПО:

не даје се учитељу као лична награда, него ради тога да очигледним примерима и наставом утиче на развитак пољопривреде, Ако се ова башта обрађује о трошку школске касе, онда се и приходи од ње имају унети у ову касу, према чл. 17 и 18 овог закона,

|Х К. |: Ужице:

Појам грађанске части, дану 95 18 Казненог Законика, није истоветан са људским достојанством, које је предмет увреде у обичном смислу. Ово достојанство припада сваком људском бићу, то се с тога увреда може нанети и бив. осуђеницима. Х Станку Илићу, деловођи општине туријске:

· За замењивање досуђених казна за иступна дела из « части казненог законика надлежна је, према 5 318 овог зак. власт која је пресуду донела, без обзира на то што је првостепени суд ову пресуду препначио у смислу 55 По ји: 16. полиц. уредбе. Овај одговор важи и за Д. Н. среског поглавара.

Х1 Суду општине града Приштине:

За лажно издато уверење одговараће лица на основу чијих је сведоџаба оно издато. Општински часници могу одговарати само у том случају, ако се утврди, да су знали да је уверење које потписују лажно. па су га ипак потписали,

Св. Бр. 13193.

ХП Стојимиру Неговановићу, писару општине јагодинске:

Чл, 54 п. закона о општинама о сразмерном представ= ништву у одборима варошких општина и данас је на снази, према објашњењу Државног Савета од 23. новембра 1921 год. Бр. 5278. (Одлуке Дож. Савета, од Љуб. Радовановића стр. 135).

хш Суду општине вар. Божевац:

По чл. 94, т. к. 8. 8 зак. општинама, општински судови

дужни су примењивати и извршивати законске прописе им на