Policija

"_ (66

3. Малолетна лица не могу бити општинске деловође по чл. 112. овог закона, али могу полагати испит за ове положаје, бда обзира на своје малолетство.

Х. Суду општине расничке:

По закону о општинама постоји само општински прирез, у који улазе и издаци на издржавање школа, Према овоме, општински буџет, са прирезом преко 300•/,, подлежи одобрењу збора, мишљењу окр. одбора и одобрењу Мин. Фин. и у оним случајевима, кад се овај прирез има употребити искључиво за издржавање школе.

Св. Бр. 1757.

ХХ.. Суду општине поливатске:

У 2 Напомени уз ТБр. 81 таксене тарифе јасно је речено да самоуправне власти, кад врше лицитацију, наплаћују таксу само из тач. 3. тога тарифног броја. Према овоме, тај суд је наплатио довољно таксе за државну касу, ако је наплатио таксу за правни посао, т. ј. таксу из ТБр. 24 у вези са-ТБр. 12 такс. тарифе.

Св. Бр. 1794.

ХХНЕ Драг. К. Туфевџићу, свештенику — Бадовинци:

По обавештењима из Ген. Дирекције Неп. Пореза, „парохијски приходи“ не сматрају се као додатак уз плату, нити као плата, па, према томе, подлеже оцени пореског одбора и порезује се по чл. 59. пом. закона.

КЊБИЖЕНОСЕ

Ај Нове књиге: |. Издавачка књижара Геце Кона — Бевград — Кнез Михајлова, |: Полицијски Речник, књига друга, од Д. Ћ. Алимпића, вел. жупана у пензији. Ова књига обухвата материјал од слова Ж до слова Љ закључно, и садржи око 200 посебних рубрика, од којих су многе обрађене у виду исцрпних монографија: Жалбе, Жан-

#