Policija

#0921 —

ХЕХ Суду општине мировске:

1. По распису Министра Финансија Д. Р. Бр. 126692, од ' 20 октобра ове год. — који је достављен општинским судовима преко полицијске власти — и општине са прирезом преко 300•%/,. морају подносити годишње извештаје у смисљу чл. 17. Правилника о одобравању и извршењу буџета само управних тела.

3. О застарелости тражбина и права говори се у грађан, законику (55 922—950 а). Време застарелости зависи од природе тражбина и права.

ХХ Суду општине с. лесковачке (срез зајечарски):

По чл. 14. зак. о непосредном порезу, порез на земљиште плаћа онај, чије је земљиште, или онај, који њиме на основу законог пуномоћија или уговора рукује, а одлуком Пореске Управе од 25. фебруара 1904. год. Бр. 2736, објашњено је: „У случају спора око својине, порез на земљиште плаћа онај, који га држи.“

Св. Бр. 2014.

ха Суду општине малајничке:

1, У чл. 48, инвалидског закона јасно је речено, да сиромашни и за рад неспособни родитељи, којима ј умрли син био једини хранилац, имају право на годишњу потпору, ако немају другог сина, који би их могао издржаваши. Зет није исто што и син. Овај одговор важи и за /оцу Ђорђевића, деловођу општине гор врановске.

2. При издавању уверења о имовном стању, општински суд мора водити рачуна и о капиталу датом на принлод заводима или приватним лицима, па непосредни порез према свему одредити (чл. 5. зак. 0 КАКАа]

Св. Бр. 917.

| ХХН Суду општине вучитрнске:

Чланом 8. закона о сузбијању скупоће животних намирница и несавесне спекулације доиста је замењена — ирећушно