Policija

— 925 —

рату онима, који су своје школовање прекинули и добровољне: учествовали у рату.

ХХТХ. Тихомиру Миладиновићу полиц. писару среза "бањског.

Према петом ставу члана 137. закона о чиновницима и осталим државним службеницима грађанског реда време проведено У служби јавних самоуправних тела рачуна се за. пензицу лицима, која буду из те службе непосредно примљена у државну.

Али општински кметови, и ако непосредно у погледу времена буду примљени у државну службу, немају право, да им се време проведено у својству кмета рачуна 'за пензију, јер бити кмет нији општинска служба у правом смислу те "речи, већ је то почасно звање часника општинског. Председници општински, кметови и одборници нису прави службеници у служби општинској, већ су часници општински, те не могу уживати право из петог става члана 137. поменутог закона,

КЊИЖЕВНОСТ.

А) Нове књиге: 1. Издавачка књижара Геце Кона — Београд — Кнез Михајлова:

Влада Милана Обреновића, књ. прва (1868—1878), од: Слободана Јовановића; стр 459. вел. осмине; цена: у меком повезу 100 а у тврлом 120 дин. Садржај: Намесници и Либерали; Суђење Михаиловим убицама; Устав од 1869; Намеснички режим; Странке под Намесништвом; Крај намесничког режима; Консервативци на влади; У очи рата; Први рат; Између два рата; Други рат; Општи поглед на оба рата.

Само у току последње три године г. јовановић је обогатио вашу књижевност овим одличним делима: Влада Милоша и Михапла (1923); Усшавно право Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца (Београд 1924); Усшавобранштељи ::